­ Drie Nederlandse titels verdeeld in Opmeer - KNHS

Drie Nederlandse titels verdeeld in Opmeer

Geplaatst op 09 augustus 2017 in Aangespannen sport

Maandag 7 augustus stonden in Opmeer drie Nederlandse titels in de Aangespannen sport op het spel. De jaarlijkse landbouwshow in combinatie met het concours hippique werd met meer dan tienduizend bezoekers zeer goed bezocht.

Hackneys
De eerste titelstrijd was die van het Hackneys gereden door dames. Vijf van de acht aanspanningen werden gevraagd voor de standshow, de jury was er toen nog niet uit en vroeg nogmaals drie deelnemers om over te rijden. Uiteindelijk werd gekozen voor de zich met veel allure presenterende  Magic Eclipse Flash Dance in handen van Demi van Nispen. Anneke Huckriede werd tweede met de geweldig over de benen gaande Brookfield May Way. Als derde mocht Els d’Achard van Enschut met Heartland He’s Never Too Late zich opstellen. Ilse Sweens met Leyrun Prestige werd vierde, met de grote maat Plain’s Inkspot eindigde Adriene van de Laar als vijfde.

Tweespan Tuigpaarden
In het tweespan kampioenschap voor de tuigpaarden kwamen slechts vier aanspanningen in de baan. Onbedreigd kampioen werd Ule Haarsma met Celebration en Zavanno. De donkere vossen vormden ook nu weer een geweldige eenheid. Leendert Veerman mocht Besterly Zilver en -Amadeus als tweede opstellen. Veerman won later op de dag nog de tandem rubriek.

Fries Ras
Voor de zwarte parels van het Fries ras stond in Opmeer het NK damesklasse op het programma. Titelverdedigster Jolanda Schreuder met Chris fan Wylgster Pragt (v. Jisse) won hier net als vorig jaar in Norg de titel. Met zijn kracht, souplesse en prachtige front  was Chris in handen van Jolanda de overtuigende winnaar. Ook heel sterk, maar met net iets minder ruimte, ging de nummer twee Egberdina’s Arwyn (v. Doaitsen) met Susan Bouwman door de baan. Nadia den Hollander werd derde met Noeste Hoeve Hylke (v. Jisse) die veel balans toonde, maar nog net iets mist ten opzichte van de kopnummers.

Foto Ule Haarsma met Celebration en Zavanno door Geert Bouius

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ander Nieuws

  • Alle nationale kampioenen van 2019!
    Alle nationale kampioenen van 2019!
  • Trotse kampioenen op Hippiade hackney’s en tuigpaarden
    Trotse kampioenen op Hippiade hackney’s en tuigpaarden
  • Meest gestelde vragen rondom situatie KNHS en VTN
    Meest gestelde vragen rondom situatie KNHS en VTN