­ Drie op een rij voor Anne Meulendijks - KNHS

Drie op een rij voor Anne Meulendijks

Geplaatst op 22 juli 2017 in Dressuur & Para

Anne Meulendijks heeft bij het CHIO in Aken alle drie de rubrieken voor de U25 op overtuigende wijze op haar naam geschreven. Met haar imponerende MDH Avanti won ze vandaag ook de kür op muziek met ruime voorsprong. Ook Maxime van der Vlist en Denise Nekeman reden zeer sterk en werden derde en vierde.

KNHS Talententeam Anne Meulendijks straalt van oor tot oor na haar zege. “Ik heb het heel goed af kunnen sluiten vandaag, gisteren had ik een fout en ik wilde vandaag alles of niks en dat is gelukt”, vertelt ze. “Mijn paard gaf ook echt een super gevoel toen het klaar was, het is geweldig. Echt een droom debuut in Aken. Hij krijgt nu eerst even vakantie en dan gaan we rustig opbouwen richting het EK. We hadden hier al een heel sterk deelnemersveld dus ik denk dat we kans maken op het EK. We kunnen nog beter en gaan nog even heel hard trainen. Samen met mijn trainster Jeanine Fiechter gaan we er voor zorgen dat we kunnen pieken op het EK.”

Ook senioren bondscoach Rien van der Schaft heeft met veel plezier de verrichtingen van Meulendijks en de andere Nederlandse amazones, alle drie lid van het KNHS Talententeam, bekeken. Over Meulendijks en Avanti zegt Van der Schaft; “Het is gewoon een heel goed paard en het is heel goed gereden. Ik vond alle drie de Nederlandse amazones top, maar Anne springt er net iets bovenuit op dit moment. Er is veel activiteit en harmonie in de ring bij die combinatie. We hebben echt een hele goede groep U25 combinaties. Het is ook super dat die ruiters nu al de kans krijgen om al die Grand Prix oefeningen in de ring te laten zien.”

Uitslag Kür U25 CHIO Aken
1. Anne Meulendijks (Heeze) – MDH Avanti, 78.20%
2. Juan Matuta Guimon (Spa) – Don Diego Ymas, 75.900%
3. Maxime van der Vlist (Baarle Nassau) – Baileys, 75.150%
4. Denise Nekeman (Hasselt) – Boston STH, 74.575%

Kijk hier voor de volledige uitslag

Ander Nieuws

  • Hoogendoorn, Hollands, Verweijen en Van Westing winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
    Hoogendoorn, Hollands, Verweijen en Van Westing winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Exloo
  • Sanne Voets, Demi Haerkens en Maud de Reu winnen KNHS Para Dressuur Trophy Schijndel
    Sanne Voets, Demi Haerkens en Maud de Reu winnen KNHS Para Dressuur Trophy Schijndel
  • Para-dressuur opgenomen in het programma van de Paralympische Spelen Los Angeles 2028
    Para-dressuur opgenomen in het programma van de Paralympische Spelen Los Angeles 2028