­ Edward Gal oppermachtig met Glock's Zonik in Roosendaal - KNHS

Edward Gal oppermachtig met Glock's Zonik in Roosendaal

Geplaatst op 03 juni 2017 in Dressuur & Para

De Nederlandse dressuursport heeft er een topcombinatie bij: Edward Gal en Glock’s Zonik. Bij hun internationale debuut op het viersterren concours in Roosendaal was Gal (Oosterbeek) oppermachtig met de pas negenjarige hengst en won zowel de Grand Prix als de Grand Prix Special met topscores van 75.78 en 76.33 procent. Een mooie opmaat naar het EK komende zomer in Gothenburg. Thamar Zweistra (Schore) en Hexagon’s Double Dutch waren op de tweede plaats de beste Nederlanders in de Grand Prix Kür op Muziek.

Edward Gal maakte op het viersterren CDI bij Den Goubergh zijn internationale debuut met Glock’s Zonik, waarmee hij vorig jaar Nederlands kampioen werd in de Lichte Tour. Het resultaat in Roosendaal met overwinningen in de Grand Prix en de Grand Prix Special met percentages boven de 75 procent is mooie opsteker voor de Nederlandse dressuursport.
“Heel fijn”, is de reactie van bondscoach Rien van der Schaft op de resultaten van Gal en Glock’s Zonik. “Het verraste mij niet. Het is een combinatie die heel veel belooft. Mooi dat de verwachtingen die ik er van had bij hun internationale debuut ook uitkomen.” Over deelname aan het EK laat Van der Schaft zich nog niet uit. “Dat is nu nog vroeg. Na het NK half juli weten we meer. Glock’s Zonik is nog een jong paard, dus ik doe alles in overleg met Edward.” Over drie weken zal Gal met de negenjarige hengst nog geen deel uitmaken van het team in de landenwedstrijd tijdens het CHIO Rotterdam. “Daarvoor geldt de FEI-regel dat er minimaal boven de 64 procent moet zijn gescoord op twee internationale wedstrijden. Dat is nog niet het geval.”

Gal startte Glock’s Zonik voorafgaand aan de wedstrijd in Roosendaal slechts eenmaal eerder in de Grand Prix bij een nationale wedstrijd in Kootwijk. De afgelopen twee jaar hadden ze hun visitekaartje al afgeven met bijzonder goede resultaten in de Lichte Tour. Gal en Glock’s Zonik wonnen in Roosendaal tweemaal van de Zweede amazone Therese Nilshagen en Dante Weltino, die vorig naar Rio de Janeiro afreisden voor de Olympische Spelen.

Jeannette Haazen (Maaseik) en D’Abanos eindigden in de Grand Prix en zaterdagavond in de Kür op Muziek de derde plaats. Thamar Zweistra (Schore) reed haar talentvolle hengst Hexagon’s Double Dutch naar de mooie tweede plaats. De Portugees Daniel Pinto was de beste in de proef op muziek.


Uitslag CDI4* Grand Prix, Roosendaal, 1 juni
1. Edward Gal (Oosterbeek), Glock’s Zonik (v.Blue Hors Zack), 75.78%
2. Therese Nilshagen (Zwe), Dante Weltino (v.Danone), 73.60%
3. Jeannette Haazen (Maaseik), D’Abanos D’04 (v.Abanos), 72.18%

Klik hier voor de volledige uitslag


Uitslag CDI4* Grand Prix Special, Roosendaal, 2 juni
1. Edward Gal (Oosterbeek), Glock’s Zonik (v.Blue Hors Zack), 76.333%
2. Therese Nilshagen (Zwe), Dante Weltino (v.Danone), 74.706%
3. Anna Blomgren Rogers (Zwe), Torveslettens Quattro (v.Quaterback), 71.059%

Klik hier voor de volledige uitslag


Uitslag CDI4* Grand Prix Kür op Muziek, Roosendaal, 3 juni
1. Daniel Pinto (Por), Santurion de Massa (v.Munchhausen), 76.225%
2. Thamar Zweistra (Schore), Hexagon’s Double Dutch (v.Johnson), 74.775%
3. Jeannette Haazen (Maaseik), D’Abanos D’04 (v.Abanos), 72.875%

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Edward Gal en Glock's Zonik (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • ‘Super begin’ voor NLO-WVM-TeamNL Para Dressuur in landenstrijd *UPDATE*
    ‘Super begin’ voor NLO-WVM-TeamNL Para Dressuur in landenstrijd *UPDATE*
  • Brons met gouden randje voor Frank Hosmar en Alphaville N.O.P.
    Brons met gouden randje voor Frank Hosmar en Alphaville N.O.P.
  • Lotte Krijnsen debuteert in Herning op WK: ‘Een hele eer!’
    Lotte Krijnsen debuteert in Herning op WK: ‘Een hele eer!’