­ Eef Hamers wint eventingstrijd in Kronenberg - KNHS

Eef Hamers wint eventingstrijd in Kronenberg

Geplaatst op 07 mei 2017 in Eventing

In het Limburgse Kronenberg werd de afgelopen dagen voor het eerst een internationale eventingwedstrijd verreden. Er stonden twee internationale rubrieken op het programma die beide meetelde voor de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup. In de CIC1* wedstrijd was het Eef Hamers die de winst greep.

De organisatie van Hippisch Festijn Limburg organiseerde haar wedstrijd voorheen in Castenray en was dit jaar voor het eerst uitgeweken naar Kronenberg. De verhuizing naar de accommodatie van het prachtige Equestrian Centre De Peelbergen bleek een goede greep, want niets dan lof van de ruiters. Naast diverse nationale rubrieken stonden er een CIC1*, CCI1* en een CCIP2* voor ponycombinaties op het programma.

Nederlandse winst
In de CIC1*, de korte éénster wedstrijd, ging de winst naar Eef Hamers met haar Balou. De tweede plaats ging naar Renske Kroeze  met Eclips, een fraai resultaat voor de Nederlandse amazones. Eef Hamers was uiteraard zeer te spreken na haar overwinning. “De dressuur ging al heel fijn, in het springen hadden we een pechfout op de laatste. Die konden we hebben, maar daardoor moest ik in de cross wel hard rijden. Het liep eigenlijk allemaal heel simpel, het scheelt natuurlijk dat mijn paard ook al op twee ster niveau heeft gelopen. De cross was sympathiek gebouwd met aan het einde wel wat bochten waardoor je moest zorgen aan het begin al wat tijd te winnen. Ik heb lekker gereden en vond het echt een mooie wedstrijd. De stallen zijn goed geregeld en de dressuur en het springen op een mooie zandbodem, echt een verbetering ten opzichte van de oude locatie.”

Succes voor ponyruiters
In de lange éénster (CCI*) was er dit jaar een relatief klein deelnemersveld, maar dat zal vast veranderen na deze geslaagde editie. Jeugd bondscoach Jan van Beek was op plaats drie met Borna B de beste Nederlander.
In de CCI2* voor de pony’s gingen twee Nederlandse amazones aan de leiding voor het afsluitende springen. In het springen bleef echter maar één combinatie foutloos en dat was de Duitse Jana Lehmkuhl die daar mee de wedstrijd won. Britt van Rijsewijk met Orchid’s Tigersun werd tweede, Roza Driessen met Qualitat des Bourdons derde.

Uitslag Hippisch Festijn Limburg
CIC1* (meetellend voor KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup)
1. Eef Hamers (Breda) – Balou, 37.80 strafpunt
2. Renske Kroeze (Biezenmortel) – Eclips, 39.90
3. Jens Hoffroge (Dui) – Rittersporn, 45.70

CCI1* (meetellend voor KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup) 1. Antonia Baumgart (Dui) – Little Rose 50.30
2. Christina Hoffmann (Dui) – Finnley, 51.70
3. Jan van Beek (Rijsbergen) – Borna B, 56.10

CCIP2*
1. Jana Lehmkuhl (Dui) – Pretty in Black, 54.80
2. Britt van Rijsewijk (Oisterwijk) – Orchid’s Tigersun 65.00
3. Roza Driessen (Esch) – Qualitat des Bourdons, 66.70

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup

Alle uitslagen zijn hier te vinden op www.rechenstelle.de

Foto Eef Hamers door Eventingphoto / Arie de Vroet

 

 

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
  • Groot-Brittannië oppermachtig op EK eventing
    Groot-Brittannië oppermachtig op EK eventing
  • EK eventing: foutloze cross voor Janneke Boonzaaijer
    EK eventing: foutloze cross voor Janneke Boonzaaijer