­ EK Dressuur ´17: Diederik van Silfhout sluit EK tevreden af - KNHS

EK Dressuur ´17: Diederik van Silfhout sluit EK tevreden af

Geplaatst op 26 augustus 2017 in Dressuur & Para

Diederik van Silfhout heeft het EK-debuut met Four Seasons vanmiddag in Gothenburg afgesloten met 72.657% in de kür op muziek.

“Hij is leeg, het kwartje was echt op,” reageert Diederik na afloop. “Op het voorterrein had ik al rustig aan gedaan en veel gestapt. Maar het was gewoon klaar. Dan kom ik nog wel een soort van foutloos door de proef heen, behalve dan de galopserie. Dat kan ik hem ook niet kwalijk nemen. Ik was gewoon de druk kwijt die je nodig hebt.”

Diederik van Silfhout en Madeleine Witte-Vrees zijn de twee Nederlanders die bij de beste vijftien combinaties in de Grand Prix Special hoorden op dit EK en daarmee een startbewijs voor de Kür verdiende. Voor Patrick van der Meer en Edward Gal hield het EK al eerder op.
“Ik had me voorafgaand aan het EK niet voorbereid om hier kür te mogen rijden,” geeft Diederik toe. “Ik had nog wel gauw een kür laten maken op een oude proef die ik al had. Om iets te hebben wat in ieder geval past, maar nu moet er een hele nieuwe kür komen en we moeten gewoon verder bouwen. Er kan nog zeker een beetje bij. Four Seasons is nog groen, en de eerste twee dagen hield hij heel goed vol. Vandaag bleef hij wel super braaf zijn werk doen, maar het mooie is er dan af.”

Direct na zijn proef sprong Van Silfhout uit het zadel om de Deense Anna Zibrandtsen te helpen die met zijn voormalige troef Arlando deelneemt. “Het is natuurlijk hartstikke leuk om te zien dat hij het zo goed doet. Blije klant, blij paard, wij blij, iedereen blij. Dat is het belangrijkste. Ze heeft Arlando nog maar een paard maanden, dan mogen we heel blij zijn met hoe het gaat. Hij ziet er fantastisch mooi uit.”

Diederik blikt ook terug op afgelopen week. “Dit EK had een beetje ups-and-downs. Het is wel vervelend dat het misgegaan is met de teammedaille. Ik wil niet zeggen dat het makkelijk gekund had, maar het had er wel in gezeten. Maar als het tegenzit, dan zit ook gelijk alles tegen. Met mijn vos ben ik gewoon superblij. Natuurlijk was het leuk geweest als hij vandaag 75/76% gelopen had, maar ik mag niet klagen. Hij heeft zich super gehouden. Op een gegeven moment gaat bij zo’n jong paard ook een keer het lampje uit. Hij krijgt nu een beetje vakantie en ik ga weer met de rest aan de gang. Ik heb er nog een paar staan die ook op wedstrijd willen,” sluit hij lachend af.

Kijk hier voor de uitslagen

Foto Diederik en Four Seasons door Hippofoto

 

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid