­ EK Dressuur ´17: Madeleine Witte heeft paard uit duizenden - KNHS

EK Dressuur ´17: Madeleine Witte heeft paard uit duizenden

Geplaatst op 26 augustus 2017 in Dressuur & Para

Voor de dressuurruiters is het vandaag de laatste dag van het Europees kampioenschap in Gothenburg. Madeleine Witte-Vrees betrad vandaag de piste voor haar afsluitende Kür. “Het was niet m’n beste kür ooit, maar er zaten ook hele mooie dingen in”, vertelt de amazone. “Toen ik klaar was dacht ik gelijk, voor de 80 heb ik net een stukje extra nodig.” De score van 77.511 % voor Madeleine Witte-Vrees en Cennin past bij het gevoel van de debutante op het EK.

Madeleine Witte vertelt over haar proef; “De wissels gingen op zich heel goed en het stappen en het drafappuyement was ik ook heel tevreden mee, maar er zaten gewoon wat kleine dingetjes in. Ik had zelf iets meer terug moeten rijden voor de pirouettes, die kwamen niet zo goed uit de verf als dat Cennin kan. Ze waren nu te groot en dat kost gewoon teveel punten. Het was best knap dat hij er toch nog een dubbele pirouette uit haalde, maar dat kan gewoon beter bij hem. Ook het uitstrekken in draf kan nog wel iets meer.
Om boven de 80% te komen heb je dat laatste stukje expressie toch nodig. Daar is hij natuurlijk al twee keer overheen geweest, maar als ik het vergelijk met vorig jaar dan is het al enorm verbeterd. Cennin loopt nu ruim een jaar op dit niveau, het is een paard dat sterk heeft moeten worden en nog steeds sterker wordt. We gaan nu lekker twee maanden op de renbaan krachttraining doen en even helemaal geen oefeningen. Want bij hem ligt het echt niet aan de oefeningen. Het is in dat opzicht gewoon een paard uit duizenden, hij doet eigenlijk alles dat je van hem vraagt.”

Hoe kijkt Madeleine Witte-Vrees terug op haar allereerste EK?
“Het was geweldig om voor Nederland uit te mogen komen. Dat is de droom van iedere ruiter. Ik heb er in het verleden heel vaak dichtbij gezeten, dat het nu is gelukt is geweldig. Helaas had ik op de eerste dag een beetje veel fouten. Natuurlijk ga je met het land voor een medaille, maar het gaat niet altijd precies zoals je wilt. Toch kijk ik dik tevreden terug op dit gezellige, leuke en geweldige evenement.”

Kijk hier voor de totale uitslag

Foto Madeleine Witte-Vrees en Cennin door Digishots

Ander Nieuws

  • Toewijzing Nederlandse kampioenschappen paardensport 2022-2024
    Toewijzing Nederlandse kampioenschappen paardensport 2022-2024
  • Leren paardrijden: Wijken voor het been
    Leren paardrijden: Wijken voor het been
  • Topklasseringen Dinja van Liere in München
    Topklasseringen Dinja van Liere in München