­ EK Eventing voor jeugd in 2019 naar Nederland - KNHS

EK Eventing voor jeugd in 2019 naar Nederland

Geplaatst op 23 december 2017 in Eventing

In 2019 wordt het Europees kampioenschap Eventing voor Junioren en Young Riders in Maarsbergen verreden. Op het prachtige Landgoed Maarsbergen wordt onder de naam Maarsbergen Horse Trials International al jaren een internationale wedstrijd georganiseerd die bekend staat om zijn mooie cross en bijna on-Hollandse entourage. Met de Engelsman Eric Winter als parcoursbouwer, heeft de wedstrijd zich bovendien verzekerd van een topper in zijn vak.

Maurits van der Goes, voorzitter van de wedstrijd in Maarsbergen is begrijpelijk trots op de definitieve toekenning van het EK. “Tijdens de recent gehouden General Assembly van de FEI was al besproken dat we het EK waarschijnlijk zouden krijgen, maar formeel was het allemaal nog niet rond. Nu dus wel en we zijn er trots op. Onze parcoursbouwer Eric Winter heeft een paar jaar geleden aangegeven dat dit EK goed bij onze ambitie past en toen zijn we aan de gang gegaan om het EK te krijgen. We hebben niet de wens om door te groeien naar een driesterren wedstrijd, maar wel de ambitie om de beste te zijn in de 1 en 2 ster. De toekenning van het EK is een bevestiging dat we het goed doen en geweldig voor het aanzien van onze wedstrijd. Stijl, kwaliteit en veiligheid zijn de sleutelwoorden voor ons evenement, daar gaan we voor.”

Ook Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS, is blij met de toekenning. “De Nederlandse eventingsport zit de laatste jaren in de lift, zowel op topniveau als in de breedte. De bronzen teammedaille op het WK in 2014 en de zesde plaats op de Olympische Spelen in Rio 2016 geeft dat ook duidelijk aan. Bovendien hebben onze Young Riders dit jaar met het unieke teamzilver op het EK in Ierland laten zien bij de jeugd potentie zit. Bij de jeugd zit onze kweekvijver voor de toekomst. Dat de FEI nu dit EK toevertrouwt aan Maarsbergen is voor ons een extra opsteker. Maarsbergen is een prachtige wedstrijd met een sterk organisatieteam, ik kijk uit naar mooie resultaten van onze jeugd in 2019.”

In 2018 wordt van 28 tot en met 30 juni in Maarsbergen een reguliere internationale wedstrijd op het huidige 1* en 2* niveau verreden (zowel een lange CCI als korte CIC versie) en staat ook voor de pony’s weer een internationale 2* rubriek op het programma.
Over het al dan niet organiseren van een gewone internationale wedstrijd naast het EK in 2019 beraadt de organisatie zich nog. Ook de datum voor het EK is nog niet definitief vastgesteld.

(nb De klasse indeling voor internationale eventing wedstrijden wordt binnenkort gewijzigd, de in dit bericht gebruikte indeling is zoals afgelopen jaar werd gehanteerd.)

www.maarsbergenhorsetrials.nl

Foto KNHS Talententeamlid Janou Bleekman in actie in Maarsbergen door eventingphoto.com

Ander Nieuws

  • Kort verslag eventingforum 16 februari 2021
    Kort verslag eventingforum 16 februari 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
  • Eclips van Tim Lips verkocht
    Eclips van Tim Lips verkocht