­ EK Para-dressuur ’17: Brons voor Sanne Voets in kür - KNHS

EK Para-dressuur ’17: Brons voor Sanne Voets in kür

Geplaatst op 23 augustus 2017 in Dressuur & Para

Sanne Voets en Demantur hebben het EK Para-dressuur afgesloten met een bronzen medaille in de kür op muziek in Grade IV. Het goud was met afstand voor de Deense Susanne Jensby Sunesen. Louise Etznet Jakobsson uit Zweden bleef Voets nipt voor en verdiende zilver.

“Gelukkig nam Demantur de spanning vandaag niet mee de ring in, het was een wereld van verschil met gisteren,” reageert Sanne Voets, die duidelijk teleurgesteld is in haar score. “Als je dan zo ontspannen kunt rijden, en alles lukt, dan moet je ook wel blij zijn.”

Sanne kijkt met gemixte gevoelens terug op het Europees kampioenschap. “Dit was absoluut niet ons EK. ‘Dem’ heeft het gewoon heel moeilijk gehad. De grootste winst zat voor mij in het loslaten van de enorme spanning. Hij had vandaag tijdens de kür zoveel meer vertrouwen. Ik kan het hem ook niet kwalijk nemen, het is moeilijk voor een jong paard als Demantur om je te concentreren als er zoveel om je heen gebeurt. Het is een sensibel paard, hij ziet en hoort heel veel. Dat is in sommige opzichten heel fijn, want hij is natuurlijk ook heel scherp. Ik ben heel blij dat ik hem mag rijden en dat de eigenaren me die kans gunnen. Op voorhand had ik ingezet op kürgoud, dan wordt het uiteindelijk goud in de individuele proef, ook harstikke mooi. Het was gisteren even heel moeilijk en gezien het verloop van de week denk ik dat ik heel blij mag zijn met deze afloop. Dan moet je ook tevreden kunnen zijn met brons.”

Bij Lotte Krijnsen en Rosenstolz slopen een aantal foutjes in de kür en de combinatie werd uiteindelijk zevende.Uitslag FEI Freestyle Test Grade IV
1) Susanne Jensby Sunesen (DEN) – CSK’s Que Faire, 77.125%
2) Louise Etzner Jakobsson (SWE) – Zernard, 74.425%
3) Sanne Voets (Berghem) - Demantur, 74.30%
7) Lotte Krijnsen (Enschede) – Rosenstolz, 70.195%

Foto: Hippofoto.be

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid