­ EK pony´s 2017: Charlotte Kuijpers negende in springfinale - KNHS

EK pony´s 2017: Charlotte Kuijpers negende in springfinale

Geplaatst op 30 juli 2017 in Springen

Na de geweldige bronzen teammedaille, kregen de Nederlandse amazones vandaag in de individuele finale van het EK springen net teveel fouten om mee te kunnen doen om de medailles. Charlotte Kuijpers was uiteindelijk de beste op plaats 9.

Na de eerste drie rondes van dit EK hadden drie Nederlandse amazones zich geplaatst voor de afsluitende finale van het Europees kampioenschap springen voor pony´s. De finale ging over twee manches waarbij de tweede manche niet alleen hoog stond, ook de tijd was uiterst krap.
Na de eerste manche van vandaag stonden zowel Charlotte Kuijpers als Elize van de Mheen op vijf strafpunten waarmee ze nog goed meededen. Charlotte kreeg in de tweede omloop helaas één springfout en een tijdfout. Haar totaal van 10 strafpunten was uiteindelijk goed voor plaats 9. Bij Elize van de Mheen vielen in de tweede manche twee balken waarmee ze terug viel naar plaats 15. Pam Nieuwenhuis begon heel sterk, maar liep in het tweede deel tegen drie springfouten aan en kwam op een totaal van 25 strafpunten.
De Ierse springruiters waren oppermachtig dit Europees kampioenschap. Na het teamgoud wonnen ze ook individueel goud en zilver met ijzersterk rijden en fantastische pony´s. Het goud ging naar Harry Allen, het jongere broertje van de internationaal zo succesvolle Bertram Allen. Broer Bertram won in 2010 het goud op het pony EK, met zijn manier van rijden lijkt Harry alvast op een kleinere kopie van zijn broer.

Uitslag finale EK springen pony´s
1. Harry Allen (Ier) – Cassandra van het Roelhof, 1 strafpunt
2. Kate Derwin (Ier) – Cul Ban Mistress, 4
3. Cora Hirn (Zwe) – Miskaun Harvey, 6
9. Charlotte Kuijpers (Oirlo) - Kosmo van Orchid´s, 10
15. Elise van de Mheen (Hoevelaken) – Quaprice D´Astree, 13
25. Pam Nieuwenhuis (Groessen) – Zeppe van de IJsseldijk, 25
Niet doorgedrongen tot individuele finale:
* Julia Engelsman (Berkhout) – Blackwoodland Rock
* Elike Morsink (De Lutte) – Flame

Meer over het EK pony´s: www.kaposvarpony2017.hu

Foto Charlotte Kuijpers door eventingphoto.com

 

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF