­ EK pony's 2017: Brons voor ponyteam op EK springen *Update* - KNHS

EK pony's 2017: Brons voor ponyteam op EK springen *Update*

Geplaatst op 28 juli 2017 in Springen

Op het Europees Kampioenschap voor pony´s heeft het springteam brons gewonnen in de landenwedstrijd. Na een vandaag iets tegenvallende eerste manche, knokten de amazones van bondscoach Edwin Hoogenraat zich geweldig terug in de tweede omloop en stelden het brons veilig. De Ieren wonnen goud, zilver ging naar Engeland.

De Nederlandse amazones waren gisteren de eerste wedstrijd van het EK, die meetelde voor de landenwedstrijd en het individuele klassement, uitstekend begonnen, maar zakten vandaag in de eerste manche wat terug. De tweede manche verliep daarna geweldig en de medaille was een feit. Bondscoach Edwin Hoogenraat is dan ook lovend over de prestaties van zijn ruiters. “Het was een thriller vandaag voor ons. In de eerste manche kregen Charlotte en Pam echt een ongelukkige, onverdiende fout. Nog erger was dat de pony van Julia Engelsman na een weigering de piste uitsprong, dat bedenk je toch niet. Gelukkig hield Elize toen ook het hoofd al koel en reed foutloos. In de tweede manche merkte je wat een super team die meiden ook onder elkaar zijn. Met z’n allen er tegen aan. Julia kwam geweldig terug en reed de tweede manche met één tijdfout rond en Charlotte en Elize reden foutloos. Ze hebben ook echt alle vier bijgedragen aan het teamresultaat, ik ben geweldig trots op ze.”

Elize van de Mheen is met haar pony Quaprice d´Astree een van de vijf combinaties die nog op nul strafpunten staat in het kampioenschap. Daarmee begint de amazone met een uitstekende uitgangspositie aan de finale die zondag wordt verreden. In die finale mag 60% van de deelnemers van start, de eerder opgelopen strafpunten worden meegenomen. “We hebben gewoon drie ruiters in de finale”, vertelt Hoogenraat enthousiast. “Na de eerste manche had ik dit zeker niet meer verwacht, maar ze hebben het echt verdiend. Het was super spannend, maar dit hoort allemaal bij topsport.”

Uitslag Landenwedstrijd EK pony´s
1. Ierland, 4 strafpunten
2. Engeland, 8 strafpunten
3. Nederland, 10 strafpunten
(Elize van de Mheen (Hoevelaken) – Quaprice d´Astree, 0 + 0 + 0)
(Pam Nieuwenhuis (Groessen) – Zeppe van de IJsseldijk,0 + 4 + 4) 
(Charlotte Kuijpers (Oirlo) - Kosmo van Orchid´s, 1 + 4 + 0)
(Julia Engelsman (Berkhout) – Blackwoodland Rock, 5 + eli + 1)

Stand individuele klassement:
ea 1. Elize van de Mheen (Hoevelaken) – Quaprice D´Astree, 0 strafpunten
ea 14. Charlotte Kuijpers (Oirlo) - Kosmo van Orchid´s, 5
ea 18. Pam Nieuwenhuis (Groessen) – Zeppe van de IJsseldijk, 8
45. Elike Morsink (De Lutte) – Flame, 32
49. Julia Engelsman (Berkhout) – Blackwoodland Rock

 

Meer over het EK pony´s: www.kaposvarpony2017.hu

Foto Elize van de Mheen door eventingphoto.com

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF