­ EK pony's 2017: Pony springteam voorlopig derde op EK - KNHS

EK pony's 2017: Pony springteam voorlopig derde op EK

Geplaatst op 27 juli 2017 in Springen

Het Nederlandse team dat strijdt op het Europees kampioenschap springen voor pony´s in het Hongaarse Kaposvár, staat na het eerste onderdeel van de landenwedstrijd op een voorlopige derde plaats. Morgen staan er nog twee manches op het programma waarna de teammedailles verdeeld kunnen worden.

Bondscoach Edwin Hoogenraat (Foto) laat weten tevreden te zijn met zijn ruiters. “De team pony´s sprongen allemaal goed. De meiden reden met rust en gevoel, dit is een goed begin.”
Voor Nederland reden Elise van de Mheen met Quaprice D´Astree en Pam Nieuwenhuis met Zeppe van de IJsseldijk foutloos. Charlotte Kuijpers kreeg met Kosmo van Orchid´s 1 strafpunt, Julia Engelsman liep met Blackwoodland Rock tegen 5 strafpunten aan en noteerde daarmee vandaag het wegstreepresultaat. Engeland en Frankrijk staan beide op nul strafpunten, Nederland op 1.
De manches van vandaag en morgen tellen ook mee voor het individuele klassement. De beste 60% van de deelnemers uit deze eerste drie omlopen rijden zondag de individuele finale. Daarin nemen de combinaties hun eventueel eerder opgelopen strafpunten mee.

Nederlandse afvaardiging EK Springen pony´s
* Elise van de Mheen (Hoevelaken) – Quaprice D´Ástree
* Pam Nieuwenhuis (Groessen) – Zeppe van de IJsseldijk  
* Charlotte Kuijpers (Oirlo) - Kosmo van Orchid´s
* Julia Engelsman (Berkhout) – Blackwoodland Rock
* Individueel Elike Morsink (De Lutte) – Flame

Meer over het EK pony´s: www.kaposvarpony2017.hu

 

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF