­ EK springen ´17 gaat bijna van start - KNHS

EK springen ´17 gaat bijna van start

Geplaatst op 22 augustus 2017 in Springen

Deze week wordt in Gothenburg voor vier disciplines in de paardensport het Europees kampioenschap verreden. De dressuur en para-dressuur is al begonnen. Voor de vierspanmenners staat donderdag het eerste onderdeel op het programma. Morgen start voor de springruiters de officiële wedstrijd.

Om 8.45 uur gaat de wedstrijd voor de mannen van bondscoach Rob Ehrens woensdag van start. Dit eerste onderdeel, een zogenaamd jachtparcours, geldt zowel voor het team als individuele klassement als eerste kwalificatie. Voor Nederland zal Harrie Smolders als eerste van start gaan. Harrie moet met Don VHP Z als derde de piste in, Ruben Romp heeft met Audi´s Teavanta II C Z nummer 23, Marc Houtzager en Sterrehof´s Calimero 43 en Jur Vrieling met VDL Glasgow van het Merelsnest nummer 66.

In totaal zijn er 17 teams op dit EK en gaan 81 combinaties van start. Donderdag en vrijdag worden de twee manches van de landenwedstrijd verreden. Donderdag begint het om 13.30 uur, voor de beste 10 teams staat vrijdag vanaf 20.30 de tweede manche op het programma. In deze manche gaan in totaal 50 combinaties van start. Naast de combinaties uit de beste tien teams, wordt de startlijst aangevuld met de beste individuele ruiters.

Zondag staat vanaf 14.00 uur de individuele wedstrijd op het programma. In de eerste manche mogen hier de 25 ruiters uit de eerder verreden onderdelen van start, in de tweede omloop de beste 12.
Nederlandse reserve Aniek Poels was vanmorgen toen er getraind werd in de grote piste wel van de partij, maar ze zal niet van start gaan in de officiële wedstrijd.  

Kijk hier voor de gehele startlijst van het eerste onderdeel van het springen.

www.gothenburg2017.com
 
Foto Aniek Poels door Hippofoto

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF