­ Enjoy the Ride voor Pink Ribbon in oktober - KNHS

Enjoy the Ride voor Pink Ribbon in oktober

Geplaatst op 24 oktober 2017 in Buitenrijden

In oktober slaan we onze handen ineen en wordt er door het hele land gereden voor Pink Ribbon. Omdat 1 op de 7 vrouwen borstkanker krijgt en het daarmee doodsoorzaak nummer 1 is voor vrouwen tussen de 35 en 55 jaar. Pink Ribbon financiert projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker. Met als doel een beter en langer leven voor de borstkankerpatiënt. Ontzettend belangrijk dus.

Op 7 oktober werd na een stormachtige week de eerste rit bij de Harsloruiters vanuit landgoed Hoekelum in Bennekom verreden. De geplande rit in Ermelo kon helaas niet doorgaan omdat de herfststorm en ernstige regenval te veel schade had aangericht op de route.

Op zaterdag 21 oktober kon de rit in Ermelo toch doorgaan en kleurde het roze op de Ermelose hei en in het Speulderbos. Een groep enthousiaste ruiters ging zaterdagochtend van start en kon na afloop van de rit genieten van een heerlijke lunch in de Brasserie van het KNHS-centrum. Eén van de deelnemers, Bo van Osenbruggen, wilde graag meedoen maar kon geen paard meenemen van haar vaste manege. De moeder van Bo is overleden aan borstkanker toen ze 16 jaar was en daarom wilde Bo heel graag geld inzamelen voor meer borstkankeronderzoek. Zij vroeg de KNHS of er andere mogelijkheid was om toch deel te nemen aan de rit en kreeg toen een paard van de KNHS tot haar beschikking. Na diverse oefenrondjes op het KNHS-centrum kon ze zaterdagochtend met een aantal KNHS-medewerksters van start. Voor Bo een onvergetelijke rit.

Op deze dag werd er ook op het strand bij Scheveningen gereden tijdens de Pink Ride van P.V. Koningin Emma.

Op zondag 22 oktober stond de Pink Ride in Zelhem helemaal in het teken van Halloween. Ook werd er in Well bij RSC Seurenheide gereden voor het goede doel.

Doneren kan nog
De teller op de actiepagina van Pink Ribbon staat inmiddels op € 13.383,-. Een geweldig bedrag! Eind oktober is de opbrengst bekend. Tot die tijd is het nog mogelijk om deze actie te sponsoren. Klik hier om de actie, of een specifieke deelnemer of team te sponsoren.

Foto's
Facebookpagina Harsloruiters
Facebookpagina Enjoy the Ride Ermelo
Facebookpagina RV en PC de Bronckhorster Ruitervrienden
RSC Seurenheide heeft helaas geen foto’s
P.V. Koningin Emma heeft helaas geen foto’s

Over Pink Ribbon 
Stichting Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker. Met als doel de juiste behandeling en optimale begeleiding én een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. Pink Ribbon heeft inmiddels ruim 150 onderzoeken en projecten gefinancierd. Meer informatie: www.pinkribbon.nl

Categorie: pink ribbon, Pink Ride, buitenrijden

Ander Nieuws

  • Bereden Politie Nederland geeft richtlijnen voor buitenrijden
    Bereden Politie Nederland geeft richtlijnen voor buitenrijden
  • PaardenPodium Optimaal genieten in de natuur *Video*
    PaardenPodium Optimaal genieten in de natuur *Video*
  • Adopteer je route in de gemeente Heeze-Leende
    Adopteer je route in de gemeente Heeze-Leende