­ Eventingtitels bij de jeugd naar Venderbosch en Ruyter - KNHS

Eventingtitels bij de jeugd naar Venderbosch en Ruyter

Geplaatst op 04 juni 2017 in Eventing

In Renswoude werd afgelopen dagen een internationale eventingwedstrijd verreden. Onderdeel van de wedstrijd was het Nederlands kampioenschap voor Junioren en Young Riders. Bij de junioren trok Bjinse Venderbosch aan het langste eind, Aliene Ruyter won niet alleen de titel bij de Young Riders, ze won ook de internationale CCI2* wedstrijd.

Het NK voor de Young Riders was onderdeel van de internationale CCI2* wedstrijd. Deze internationale wedstrijd kreeg een verrassende en wat wrange ontknoping toen de Duitse klassementsleider Kai-Steffen Meier in het laatste onderdeel, het springen, ten val kwam. Dat maakte de weg vrij voor Aliene Ruyter en Bomba, die na een nette dressuurproef, een foutloze cross country en foutloos springparcours zowel de internationale wedstrijd als het NK wist te winnen. Tweede in de internationale wedstrijd werd Patrick Verbakel met Coconut Girl.

Tweede in het NK werd Gerdien Frens, derde werd titelverdedigster Janneke Boonzaaijer. Het KNHS Talententeamlid kreeg in de cross een weigering en verloor daarmee uitzicht op de titel.

De 21-jarige kampioen Aliene Ruyter vertelt: “Renswoude was tot nu toe nooit mijn wedstrijd, maar dit jaar kwam alles bij elkaar. Ik heb hier echt fijn naar toe kunnen trainen. Mijn paard laat zich in de dressuur fijn rijden en vindt in de cross alles leuk. Hij springt nooit hoger dan nodig en denkt en kijkt altijd super mee. Hopelijk kunnen we nu fijn door trainen naar het EK en als alles goed gaat zou ik aan het einde van het jaar graag een driester rijden”, vertelt de studente.

Junioren
Bij de junioren was het kampioenschap onderdeel van de CCI1* wedstrijd. Bjinse Venderbosch pakte in de titelstrijd al direct in de dressuur de leiding en stond die niet meer af. De 17-jarige kampioen vertelt enthousiast: “Ik ging hier echt helemaal zonder verwachtingen heen, dan is dit wel een super mooi resultaat op mijn eerste NK. Mijn paard is normaal echt heel rustig, maar als hij weet dat gebeuren moet dan gaat hij er 100 procent voor. Hij heeft met een Finse amazone al een EK gelopen, hopelijk lukt mij dat ook dit jaar, dat zou wel heel mooi zijn. Verder wil ik vooral leuke wedstrijden rijden.”

Het Europees kampioenschap eventing voor de Junioren en Young Riders wordt van 19 tot en met 23 juli verreden in het Ierse Millstreet.

De internationale CCI*wedstrijd werd een prooi voor Elaine Pen met haar Blue Nile, Larissa Hartkamp werd hierin tweede met Il Dolce van de Distelhoeve.

Pony´s
In Renswoude stond ook een internationale twee sterren rubriek voor pony´s op het programma. Voor de Nederlandse ponycombinaties gold de wedstrijd ook als observatiewedstrijd voor het Europees kampioenschap dat eind juli in Hongarije wordt verreden. Als beste Nederlandse kwam Elise Otto uit de strijd die met haar pony Orchid´s Megan knap tweede werd. Britt van Rijsewijk nam de vierde plaats voor haar rekening.
Bondscoach Mans Buurman zag een hoop positieve dingen in Renswoude. “Het was best een technische cross. Je zag nu dat de kinderen die het rijden al goed voor elkaar hadden er ook fijn doorheen kwamen. Daarnaast heb ik een aantal nog jonge ruiters aan het werk gezien die nu nog wat ervaring te kort komen, maar die zeker potentie hebben voor de toekomst. Dat stemt mij zeer positief. Over vier weken hebben we nu nog de wedstrijd in Maarsbergen en kort daarna zal het team bekend worden waarmee we naar het EK in Hongarije gaan.”
Het EK voor de pony´s wordt in de laatste week van juli verreden.

CIC3*
In de zwaarste rubriek, de CIC3*, leek Tim Lips met zijn topper Bayro op de zege af te gaan. Na de dressuur en het springen ging hij aan de leiding, helaas kreeg Lips een onverwachte weigering in de cross en duikelde in het klassement. Met zijn tweede paard Vakarlos werd Lips op plaats acht wel de beste Nederlander, de overwinning ging naar de Duitse Anna Siemer.

Uitslagen Coral Estate Horse Trials Renswoude
CIC3*
1. Anna Siemer (Dui) – FRH Butt´s Avondale, 50.50
2. Peter Flarup (Den) – Frankie, 55.20
3. Vincent Martens (Bel) – Zeta, 60.50
8. Tim Lips (Breda) – Vakarlos, 63.30

CCI2*
1. Aliene Ruyter (Opheusden) – Bomba, 52.70
2. Patrick Verbakel (Aarle Rixtel) – Coconut Girl, 54.10
3. Sandra Auffarth (Dui) – Viamant du matz, 61.10

NK Young Riders (Onderdeel CCI2*)
1. Aliene Ruyter (Opheusden) – Bomba, 52.70
2. Gerdine Frens (Ermelo) – Wishfull Thinking, 69.20
3. Janneke Boonzaaijer (Renswoude) – Campbelle WS, 78.70

CIC2*
1. Nadine Marzahl (Dui) – Valentine 18, 44.50
2. Annina Lutter (Dui) – Rock Girl H, 46.50
3. Umberto Riva (Por) – Phoenix d´Amigny, 47.50
5. Tim Lips (Breda) – Lacoste Z, 49.50

CCI 1*
1. Elaine Pen (Voorschoten) – Blue Nile, 41.80
2. Larissa Hartkamp (Lunteren) – Il Dolce van de Distelhoeve, 42.50
3. Sandra Auffarth (Dui) –Daytona Beach 8, 44.30

NK Junioren (Onderdeel CCI1*)
1. Bjinse Venderbosch (Harreveld) - Lord Mayor, 48.10
2. Nina de Haas (Hengstdijk) - Cocu, 56.70
3. Maartje van Riel (Loon op Zand) – Eppo, 59.30

CCIP2*
1. Anne Lena Schaaf (Dui) – Pearl 98, 41.30
2. Elise Otto (Schoonhoven) – Orchid´s Megan, 51.60
3. Maxima Homola (Dui)- Nutcracker 4, 58.40

Alle uitslagen zijn te vinden op www.rechenstelle.de.

Foto: Podium NK Junioren en Young Riders door eventingphoto.

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
  • Eclips van Tim Lips verkocht
    Eclips van Tim Lips verkocht
  • Voorbereiding EK Eventing Landelijke online van start
    Voorbereiding EK Eventing Landelijke online van start