­ Feestelijke KNHS Jaarhuldiging en afscheid van hoofdsponsor Rabobank - KNHS

Feestelijke KNHS Jaarhuldiging en afscheid van hoofdsponsor Rabobank

Geplaatst op 27 januari 2017

In de Amsterdamse Rai heeft vanmiddag de KNHS Jaarhuldiging plaatsgevonden. In feestelijke sfeer werden de internationale paardensportkampioenen van 2016 in het zonnetje gezet. Naast de huldiging van de kampioenen werd vanmiddag ook Sanne Thijssen gehuldigd als Rabo Talent van het Jaar, werden er gouden KNHS spelden uitgereikt aan Joep en Tineke Bartels en werd er op gepaste wijze afscheid genomen van jarenlange hoofdsponsor Rabobank.

KNHS-bestuurslid Emile Hendrix opende de Jaarhuldiging met een welkom aan alle aanwezigen. Als bestuurslid met de portefeuille topsport stond Hendrix kort stil bij de hippische successen van afgelopen jaar. Natuurlijk was er de teleurstelling van de gemiste medailles op de Olympische Spelen, maar was er vooral veel enthousiasme over het wél gewonnen eremetaal.

Huldiging medaillewinnaars

Als eerste werden de succesvolle jeugdruiters en hun begeleiders op het podium geroepen. Voor jeugdbondscoach dressuur Tineke Bartels (Hooge Mierde) was er een extra onderscheiding. Na 11 jaar uiterst succesvol bondscoachschap heeft Tineke eind 2016 inmiddels afscheid afgenomen en als dank voor haar enorme bijdrage aan de sport ontving zij uit handen van Emile Hendrix de gouden KNHS-speld.

Na de jeugd was het de beurt aan de medaillewinnaars op de WK's voor Jonge Dressuurpaarden en Jonge Springpaarden, het mennen enkelspan en de para-menners. Daarna werden de enduranceruiters gehuldigd die in september historische teambrons wonnen op het WK in Samorin. 

Voor de vierspanmenners was 2016 uiterst succesvol. In het eigen Breda won het team van bondscoach Harry de Ruyter (Kessel) teamgoud, won IJsbrand Chardon individueel zilver en Koos de Ronde individueel brons.

Als slotstuk kwamen de succesvolle ruiters van de Paralympische Spelen op het podium. Onder leiding van bondscoach Joyce Heuitink sleepten zij teambrons in de wacht, aangevuld met individueel goud voor Sanne Voets, zilver voor Demi Vermeulen en Rixt van der Horst én brons voor zowel Frank Hosmar als Rixt van der Horst.

Kijk hier voor een overzicht van alle medaillewinnaars (PDF).

Afscheid Rabobank

Sinds 2002 is de Rabobank de hoofdsponsor geweest van de KNHS. In 2016 werd bekend dat er een einde kwam aan de uiterste succesvolle samenwerking tussen de KNHS en de Rabobank. KNHS-voorzitter Theo Ploegmakers sprak zijn enorme dank uit en overhandigde een fraaie sculptuur aan Wiebe Draijer, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Rabobank. Lees hier meer.

Rabo Talent van het Jaar

Als afsluiting van de bijeenkomst was de bekendmaking van de Rabo Talent van het Jaar verkiezing. KNHS-directeur topsport Maarten van der Heijden maakte bekend dat Sanne Thijssen Rabo Talent van het Jaar 2016 is geworden. Lees hier meer over de laatste Rabo Talent van het Jaar verkiezing

Foto: Het bronzen Para-dressuurteam van Rio de Janeiro (www.arnd.nl)

Categorie: Jaarhuldiging 2016, Rabo Talent van Het Jaar 2016, Rabobank, Medaillewinnaars, Tosport

Ander Nieuws

  • Gratis online masterclass startpashouders
    Gratis online masterclass startpashouders
  • Week van de official: Wat bezielt Rob de Bruin?
    Week van de official: Wat bezielt Rob de Bruin?
  • Week van de official: Wat bezielt Mireille ten Have?
    Week van de official: Wat bezielt Mireille ten Have?