­ FEI wijst internationale kampioenschappen toe aan Nederland - KNHS

FEI wijst internationale kampioenschappen toe aan Nederland

Geplaatst op 13 april 2017

In de vergadering van het FEI Bureau op 13 april zijn onder meer besluiten genomen over de toewijzing van verschillende Internationale FEI kampioenschappen. Daarbij zijn ook diverse hippische EK’s en WK’s voor 2019 aan Nederlandse organisaties toebedeeld.

Onderstaand een overzicht van de kampioenschappen die in 2019 op Nederlandse bodem plaats zullen vinden.

• EK Voltige Senioren en WK Voltige Junioren van 24 - 28 juli 2019, Ermelo. Organisatie; Stichting CVI Ermelo.

• WK Jonge Dressuurpaarden van 1 - 4 augustus 2019, Ermelo. Organisatie; Stichting WK Jonge Dressuurpaarden.

• EK Dressuur voor Children, Junioren & Young Riders en EK Dressuur U25 van 7 - 11 augustus 2019, Roosendaal. Organisatie; Paardensportcentrum Den Goubergh.

• EK Springen voor Children, Junioren & Young Riders van 9 – 14 juli 2019, Zuidwolde. Organisatie; Stichting CH De Wolden.

(de data zijn nog onder enig voorbehoud)

Technisch directeur van de KNHS Maarten van der Heijden is uiteraard verheugd over de toewijzing. “Dat de FEI deze kampioenschappen aan Nederland toewijst geeft aan hoeveel waardering en vertrouwen er is voor Nederland paardenland. Een groot compliment verdienen de voornoemde wedstrijdorganisaties die al jarenlang prachtige sport organiseren en mooie bids presenteerden aan de FEI. Het is goed om EK’s en WK’s op eigen bodem te hebben. Dat geeft ruiters, trainers, organisatoren en alle andere betrokkenen altijd weer een extra stimulans.”

Ander Nieuws

  • Corona-update: Lichte verruiming maatregelen, buitensporten in groepen van vier toegestaan voor volwassenen vanaf 27 jaar
    Corona-update: Lichte verruiming maatregelen, buitensporten in groepen van vier toegestaan voor volwassenen vanaf 27 jaar
  • Coronavirus en paardensport
    Coronavirus en paardensport
  • Online PaardenPodium Samenwerken met vertrouwen *Video*
    Online PaardenPodium Samenwerken met vertrouwen *Video*