­ Finalisten KNHS-Hartog Lucerne Trophy bekend *aangepast* - KNHS

Finalisten KNHS-Hartog Lucerne Trophy bekend *aangepast*

Geplaatst op 13 juni 2017 in Springen

In het bericht over de finalisten van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy dat we eerder deze week gepubliceerd hebben, is een storende fout geslopen.

In het bericht, en in de gepubliceerde uitslag,  staat vermeld dat Liv Huijbregts met haar pony Enzovoort Dew Drop de laatste competitiewedstrijd in Bergen op Zoom gewonnen heeft. Winnaar van de rubriek was echter niet Liv maar Tom van Schipstal met zijn pony Tomboy 8. Liv Huijbregts eindigde op een knappe tweede plaats. Thieu Huijbregts met Evona werd derde.

De vergissing in de uitslagverwerking heeft verder nauwelijks gevolgen voor de selectie van de Finale van de KNHS/Hartog Lucerne Trophy die op 8 juli in Geesteren verreden wordt. Er is alleen een kleine wijziging in het aantal punten van een paar gekwalificeerde combinaties.

Top drie KNHS-Hartog Lucerne Trophy na de competitiewedstrijden:

 1. Thijmen Vos (Wierden)- My Garrybrit Girl, 52 punten
 2. Liv Huijbregts (Rijsbergen) – Enzovoort, 46 punten
 3. Britt Ter Harmsel (Rijssen) - Gieltje E.B., 43 punten

Kijk hier voor meer informatie en een overzicht van alle finalisten van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy.

Oude Bericht:

Vorige week werd in Bergen op Zoom de laatste competitiewedstrijd van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy verreden en inmiddels zijn alle finalisten van deze springcompetitie bekend. De KNHS-Hartog Lucerne Trophy is een springcompetitie voor D-pony's op Z-niveau. Bijzonder aan de competitie is dat niet alleen springfouten en tijd bepalend zijn voor de uitslag, maar dat de ruiters ook worden beoordeeld op hun rijstijl.

De KNHS-Hartog Lucerne Trophy bestaat uit zes wedstrijden en wordt afgesloten met de finale op zaterdag 8 juli bij het CSI Geesteren. Om in aanmerking te komen voor de finale moeten de combinaties in minimaal drie competitiewedstrijden zijn gestart. Kijk hier voor de wedstrijdformule van de finale.

Met 52 punten is Thijmen Vos als hoogste geplaatst na de competitiewedstrijden. Met zijn My
Garrybrit Girl verdiende de zoon van springruiter Robert Vos al in de eerste drie competitiewedstrijden genoeg punten voor de finale.

Liv Huijbregts werd met haar pony Enzovoort tweede in de laatste competitiewedstrijd in Bergen op Zoom en klom door deze mooie prestatie op naar de tweede plaats in de stand. Britt ter Harmsel reed ook aan het begin van de competitie al goed mee en wist in mei de wedstrijd in Oudkarspel zelfs te winnen. Resultaten die haar op de derde plaats doen uitkomen. De wedstrijd in Bergen op Zoom werd een overwinning voor Tom van Schipstal en Tom Boy 8. 

Top drie KNHS-Hartog Lucerne Trophy na de competitiewedstrijden:
1. Thijmen Vos (Wierden)- My Garrybrit Girl, 52 punten
2. Liv Huijbregts (Rijsbergen) – Enzovoort, 46 punten
3. Britt Ter Harmsel (Rijssen) - Gieltje E.B., 43 punten

Kijk hier voor een overzicht van alle finalisten

Foto Thijmen Vos

Ander Nieuws

 • Verslag Springforum 7 november 2022
  Verslag Springforum 7 november 2022
 • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
 • Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
  Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten