­ Frank Hosmar sluit succesvol EK Para-dressuur af met zilver - KNHS

Frank Hosmar sluit succesvol EK Para-dressuur af met zilver

Geplaatst op 23 augustus 2017 in Dressuur & Para

Het scheelde niet veel, of Frank Hosmar had vandaag net als maandag weer individueel goud te pakken. Maar in de kür was Paralympisch kampioene Sophie Wells hem net de baas. Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. werden tweede en verdienden daarmee op het EK Para-dressuur in Zweden alle mogelijke kleuren medailles met zowel goud, zilver als (team)brons.

Na zijn kür reageert Frank Hosmar enthousiast: “Het ging supergoed, het is de eerste keer dat ik deze nieuwe kür op een wedstrijd heb gereden. De vorige kür kende ik door en door, elk tingeltje en pingeltje die wist ik gewoon. Maar je moet een keer wat nieuws. Ik vond het wel heel origineel omdat deze nieuwe kür is gecomponeerd op de muziek van de band Alphaville. Charles Monterie heeft de muziek daarvan heel mooi in elkaar gezet. Ik heb zelf de choreografie bedacht, en had voorgenomen: het moet maar een keer een stukje moeilijker. En moeilijk is het,” lacht Frank. “Maar het pakte heel goed uit.”

Ook over het EK is Frank positief. “Ik ga met een heel fijn gevoel naar huis.  Het was een topkampioenschap. Niet alleen omdat het heel goed ging, maar het is hier ook goed geregeld.” Zijn toekomstdromen steekt hij niet onder stoelen of banken. “Nu gaan we voor goud in Tokyo. Dat is m’n allergrootste droom, dat ik dat nog een keer mag meemaken. Samen met mijn trainster Adelinde Cornelissen ga ik gaan gewoon door met trainen: alles finetunen en nog beter maken. Alphaville is de laatste tijd alweer zoveel meer gaan draven. Hij is nu twaalf en ik heb heel vaak gedacht, dit is toch wel de limit van hem en meer kan hij niet. Maar elke keer trekt hij weer een nieuwe laatje open en dan ontdekt hij ‘hé, maar dit kan ik ook’. Het is heel erg leuk om met dit paard te werken, het is echt een fantastisch dier en je ziet hoe braaf hij is. Je kunt hem even heet maken maar hij is ook zo weer top relaxed. Het is een superfijn beest. “

Na een drukke week gaat Frank zeker geen vakantie vieren. “Ik heb twee jonkies thuis staan, daar gaan we straks ook gewoon mee door. Die hebben nu even vakantie gehad en die moeten weer aan de bak. Alphaville mag even rustig aan doen, maar dat is niet heel goed voor hem, dat vindt hij niet fijn. Hij wordt er vervelend van, want hij wil het liefst aan het werk.”"Het Europees kampioenschap is voor ons zeer succesvol geweest," blikt bondscoach Joyce Heuitink terug. "Met tweemaal goud, driemaal zilver en tweemaal brons hebben we het medailletotaal van de Paralympics in Rio geëvenaard, ware het niet nu met vier ruiters in plaats van vijf. Dit komt door het nieuwe kampioenschapsformat van de FEI. Iedereen kan met minimaal 1 plak naar huis, en dat is een geweldig resultaat. Hoewel de een misschien op meer had gehoopt en er voor een ander meer in had gezeten, ben ik trots en tevreden. Verbeterpuntjes houdt je altijd en dan gaan we er in Tryon gewoon weer voor.
Frank Hosmar reed vandaag zijn nieuwe kür met Alphaville NOP en behaalde zilver, net als Nicole den Dulk met Wallace NOP. Sanne Voets en Demantur reden zich naar het brons, terwijl Lotte Krijnsen zevende werd met Rosenstolz.Deze resultaten hebben we neer kunnen zetten op een uitermate goed georganiseerd evenement, waar voor paradressuur alles top geregeld was. De bodems lagen goed, alles was super op tijd, de hotels waren dichtbij, net als de stallen. Top!"

Uitslag FEI Freestyle Test Grade V
1) Sophie Wells (GBR) – C Fatal Attraction, 73.581%
2) Frank Hosmar (Haarle) – Alphaville N.O.P., 73.36%
3) Nicole Geiger (Zwi) – Phal de Lafayette, 71.310%

Foto: Hippofoto.be

Categorie: EK Para-dressuur

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid