­ Gaan wedstrijden door bij winters weer? - KNHS

Gaan wedstrijden door bij winters weer?

Geplaatst op 09 december 2017

De KNHS krijgt vanwege de winterse weersomstandigheden op dit moment vragen over het al dan niet doorgaan van wedstrijden. Het kan zijn dat de lokale situaties van de weers- en verkeersomstandigheden vandaag zodanig worden, dat de wedstrijdorganisator zelf besluit tot afgelasting van de wedstrijd. De KNHS adviseert om bij twijfel contact te houden met de desbetreffende wedstrijdorganisaties en de websites in de gaten te houden.

Update maandag 11 december voor wedstrijdorganisaties
Het afgelopen weekend zijn veel KNHS-wedstrijden afgelast vanwege het extreme winterweer. De wedstrijdafdrachten van deze geannuleerde wedstrijden worden niet in rekening gebracht of worden gecrediteerd door de KNHS. Deze regeling voor wedstrijdorganisaties geldt zolang KNMI code oranje of rood afgeeft. Lees ook 'Geen wedstrijdafdracht voor afgelaste wedstrijden door winterweer'.

De volgende punten spelen mee bij het al dan niet doorgaan van een wedstrijd:

 • Alleen als er sprake is van een nationaal weeralarm, kan de KNHS besluiten tot het schrappen van een wedstrijd als selectie-, competitie- of kadervormingswedstrijd. Houd hiervoor de website in de gaten.

 • De lokale situatie kan van dien aard zijn, dat de wedstrijdorganisator besluit tot afgelasting van de wedstrijd. Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld gladde toegangswegen of parkeerplaatsen die niet sneeuwvrij zijn, maar bijvoorbeeld ook door te weinig deelname voor een wedstrijd. De KNHS staat buiten een dergelijke beslissing.

 • Een deelnemer is zelf verantwoordelijk of het in zijn persoonlijke situatie verantwoord en veilig is om naar een wedstrijd te gaan. Een en ander kan te maken hebben met verschillende vervoersmiddelen, toegangswegen, etc.
   
 • Het kan zijn dat de weerssituatie de komende uren aanleiding geeft tot een verandering in het bovenstaande standpunt (zie update 11 december)

 • Beslissingen over afgelasting van selectiewedstrijden voor Kring- en Regiokampioenschappen liggen bij de besturen van de KNHS-Kring en/of KNHS-Regio.

Categorie: sneeuw, winter, gladheid, afgelasten

Ander Nieuws

 • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
  NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
 • NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
  NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
 • NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders
  NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders