­ Gerrie de Crom stopt als teamhoefsmid - KNHS

Gerrie de Crom stopt als teamhoefsmid

Geplaatst op 11 december 2017

De zeer gewaardeerde teamhoefsmid Gerrie de Crom (Ospel) heeft aangegeven te willen stoppen met deze functie die hij bij de KNHS bekleedt. De Crom kan het werk niet langer combineren met zijn eigen werkzaamheden.

Gerrie de Crom was sinds 2011 verbonden aan de Nederlandse senioren teams springen, dressuur en eventing die van start gingen op internationale kampioenschappen. Het vakmanschap en de humor van De Crom werd daarbij hoog gewaardeerd. Met de World Equestrian Games in 2018 en de Olympische Spelen in 2020 in het vooruitzicht heeft De Crom besloten te stoppen. Voor deze evenementen zou hij ruim drie weken zijn eigen praktijk achter moeten laten en dat blijkt niet meer haalbaar. De Crom heeft zelf een grote klantenkring en is ook regelmatig in het buitenland actief om hoefsmeden de geheimen van het vak te leren.

De KNHS en alle betrokken ruiters, grooms, coaches, eigenaren en paarden zijn Gerrie veel dank verschuldigd voor zijn inzet. Over de invulling van de opvolging van Gerrie de Crom zal later meer bekend worden. 

Foto Gerrie de Crom door Jacob Melissen  

 

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 5 t/m 11 december 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 5 t/m 11 december 2022
  • Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
    Tweevoudig Olympisch kampioen Salinero overleden
  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start