Gerrie de Crom stopt als teamhoefsmid

Geplaatst op 11 december 2017

De zeer gewaardeerde teamhoefsmid Gerrie de Crom (Ospel) heeft aangegeven te willen stoppen met deze functie die hij bij de KNHS bekleedt. De Crom kan het werk niet langer combineren met zijn eigen werkzaamheden.

Gerrie de Crom was sinds 2011 verbonden aan de Nederlandse senioren teams springen, dressuur en eventing die van start gingen op internationale kampioenschappen. Het vakmanschap en de humor van De Crom werd daarbij hoog gewaardeerd. Met de World Equestrian Games in 2018 en de Olympische Spelen in 2020 in het vooruitzicht heeft De Crom besloten te stoppen. Voor deze evenementen zou hij ruim drie weken zijn eigen praktijk achter moeten laten en dat blijkt niet meer haalbaar. De Crom heeft zelf een grote klantenkring en is ook regelmatig in het buitenland actief om hoefsmeden de geheimen van het vak te leren.

De KNHS en alle betrokken ruiters, grooms, coaches, eigenaren en paarden zijn Gerrie veel dank verschuldigd voor zijn inzet. Over de invulling van de opvolging van Gerrie de Crom zal later meer bekend worden. 

Foto Gerrie de Crom door Jacob Melissen  

 

Ander Nieuws

  • EK Rotterdam 2019: Gal aanvoerder TeamNL in Grand Prix Special
    EK Rotterdam 2019: Gal aanvoerder TeamNL in Grand Prix Special
  • EK Rotterdam 2019: Overzicht resterende titelstrijd
    EK Rotterdam 2019: Overzicht resterende titelstrijd
  • EK Rotterdam 2019: Dubbel goud voor para-dressuurruiters
    EK Rotterdam 2019: Dubbel goud voor para-dressuurruiters