­ Gert-Jan Bruggink magistraal in Geesteren - KNHS

Gert-Jan Bruggink magistraal in Geesteren

Geplaatst op 08 juli 2017 in Springen

Gert-Jan Bruggink deed het Erve Maathuis zaterdag 8 juli weer eens daveren op zijn grondvesten. Met een magistrale rit verzekerde de ruiter uit De Lutte zich met zijn negenjarige schimmelruin Charmeur (v. Cristallo x Oldenburg) van de winst in de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van zondag, waarvoor hij zich een dag eerder op het nippertje al had geplaatst.

Bruggink voorkwam daarmee dat de op dat moment leidende Ier Shane Breen met zijn bruine hengst Laith na vrijdag opnieuw met een auto aan de haal ging. De Engelsman William Funnell eindigde met de vosruin Billy Angelo als derde. Meteen na Get-Jan Bruggink deed Robert Vos een heldhaftige poging hem van de troon te stoten. De Wierdenaar vloog met zijn zeventienjarige donkerbruine ruin Carat (v. Cardento x Krevad) als een scheermes sensationeel over de hindernissen, maar strandde in het zicht van de haven. Hij was wel 2,17 seconde  sneller, maar de springfout deed hem duikelen naar de 28ste plaats.

Onder controle
“Het was allemaal onder controle”, reageerde Gert-Jan Bruggink na zijn winnende rit. “Eerlijk gezegd heb ik niet eens zo hard gereden. Soms maak je een plan en dan werkt het niet, de andere keer reken je nergens op en gaat het geweldig. Ik zit in een fase dat ik zelf niet goed weet of iets nou wel of niet goed is. Ik denk dat ik momenteel harder werk dan ik ooit gedaan heb, maar als de resultaten dan uitblijven is dat nu en dan tot frustrerends aan toe. Maar dit is in elk geval een mooie overwinning, vooral voor eigen publiek.” Bruggink vervolgt: “Vroeger deed ik na zo’n zege als vandaag nog wel eens overmoedige uitspraken, maar dat kan ik me op dit moment echt niet permitteren. Vraag me dus niet wat ik van de Grote Prijs verwacht. Want dan zeg ik: niets. Dan is namelijk alles goed.”

Vos en Bruggink tweede
Robert Vos en Gert-Jan Bruggink moesten eerder op de dag allebei hun meerdere erkennen in één concurrent. Vos werd met de achtjarige bruine hengst Darius (v. Warrant x Calvados) tweede in de rubriek over 1,45 meter in twee fasen, Bruggink belandde met de elfjarige schimmelruin Connelly op dezelfde plek in de uitslag na de proef over 1,40 meter van het CSI4. Robert Vos gaf precies achttiende seconde toe op de Italiaan Luca Maria Moneta met de zestienjarige bruine ruin Connery (v. Cordobes II x Polydor). Marco Porro bezorgde Italië met Indor Gp ook de derde plek. Wout-Jan van der Schans legde met zijn bruine ruin Capetown beslag op de vijfde plek, net voor Joy Lammers met zijn vosmerrie Erka. Michel Hendrix completeerde de top tien met zijn vosruin Baileys. Achter Govoni en Bruggink reed een na zijn met Wilton Porter gedeelde zege in de Grote Prijs van Outdoor Gelderland ook in Geesteren uitstekend presterende Bart Bles met zijn elfjarige bruine hengst Gran Canyon Van Hd  (v. Cartani x Nabab de Reve) naar de derde stek. Ben Schröder vond zichzelf als zevende terug in de uitslag na zijn rit met de negenjarige bruine ruin San Diego (v. Verdi x Karandasj).

Meer nieuws en uitslagen op www.csitwente.nl

Bron Persbericht CSI Twente

Foto Gert-Jan Bruggink sluit dochter Marlyse in de armen na zijn grootse zege. Foto © Hippisch Twente.

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF