­ Hans Peter Minderhoud start sterk in de RAI - KNHS

Hans Peter Minderhoud start sterk in de RAI

Geplaatst op 27 januari 2017 in Dressuur & Para

Met de tweede plaats in de Grand Prix is Hans Peter Minderhoud sterk gestart bij Jumping Amsterdam. In de opwarmer voor de Kür op Muziek, die morgenmiddag in de RAI wordt verreden, was de Duitse Isabell Werth met haar topmerrie Weihegold een maatje te groot voor de concurrentie. Minderhoud hield Carl Hester en zijn partner Edward Gal achter zich.

Hans Peter Minderhoud was heel tevreden met zijn Grand Prix proef. “Voor mijn gevoel ging het heel goed. In Londen ging het vorige maand al goed, maar nu was het echt van het begin tot het eind goed. Glock’s Flirt stond heel goed aan mijn hulpen en we hebben geen fouten gemaakt.” De Kür op Muziek ziet Minderhoud met vertrouwen tegemoet. “Mijn muziek is hetzelfde gebleven maar ik heb een aantal lijnen in de proef veranderd, waardoor de moeilijkheidsgraad omhoog gegaan is. Met de nieuwe puntentelling hoop ik daar mee mijn score nog te verbeteren.”

Hoe het podium er mogen uit gaat zien, is nog niet duidelijk. “We zagen vandaag al een ‘top-class’ wedstrijd”, volgens juryvoorzitter Andrew Gardner. “Er waren ruiters bij die wat fouten maakten en daardoor zakten in het klassement. Het is een genot om te zien hoe de paarden dansten.”

Alle Nederlandse combinaties komen morgenmiddag uit in de FEI wereldbekerwedstrijd. Naast de Minderhoud, eindigde Edward Gal met Glock’s Voice op de vierde plaats, plaatsten de juryleden Madeline Witte-Vrees met Cennin op plaats zes, reed Emmelie Scholtens de hengst Apache naar plaats 8 en Patrick van der Meer Zippo, die op laatst inviel voor Diederik van Silfhout, scoorde in de Grand Prix 70,100 procent. Dat was goed voor plaats 11.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Hans Peter Minderhoud en Glock’s Flirt (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
    WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
  • WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
    WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
  • WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek
    WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek