­ Harrie Smolders scoort de dubbel in Doha - KNHS

Harrie Smolders scoort de dubbel in Doha

Geplaatst op 11 november 2017 in Springen

Harrie Smolders (Lage Mierde) heeft een unieke prestatie geleverd door in Doha met zijn team Hamburg Diamonds over-all de Global Champions League op zijn naam te schrijven. Smolders kwam naar Doha als winnaar van de Global Champions Tour 2017 en verzekerde zich daarmee van de dubbel. In de Global Champions Tour wedstrijd van Doha reed Maikel van der Vleuten (Someren) met VDL Groep Verdi TN naar de vierde plaats en daarmee sloten ze de Global Champions Tour af op de tweede plaats achter Harrie Smolders.

Maikel van der Vleuten tweede achter Smolders in eindstand GCT

Eind september was Harrie Smolders al zeker van de winst van de Global Champions Tour 2017 nadat hij met zijn hengst Don VHP Z als tweede eindigde in de wedstrijd in Rome. In de finalewedstrijd van het seizoen in Doha had Smolders zich als doel gesteld om ook de teamcompetitie, de Global Champions League, te veroveren.
Met wederom twee foutloze ronden met zijn tophengst Don VHP Z eindigde Smolders samen met Eric Lamaze op de vijfde plaats in de teamwedstrijd in Doha. Dat was goed voor de eindoverwinning met zijn team de Hamburg Diamonds. “Ongelooflijk. Het was een lang seizoen en dankzij mijn paarden en het hele team van Coupernicus Stables en Eurohorse is dit gelukt. Dit was een heel bijzonder jaar. Het is niet eerder gebeurd dat een ruiter de dubbel wint”, laat Smolders weten.
“We waren als team enorm gefocust om hier te winnen. We begonnen de eerste dag niet heel sterk. Maar vandaag ging alles goed en konden we de Global Champions League winnen.”

Niet veel later na de Grote Prijs van de Global Champions Tour van Doha, waarin hij met Don VHP Z als elfde eindigde, werd de Harrie Smolders gehuldigd als winnaar van de Global Champions Tour 2017. Naast hem op het podium Maikel van der Vleuten die in Doha met VDL Groep Verdi TN met een foutloze barragerit als vierde eindigde. Daarmee steeg Van der Vleuten van de vijfde naar de tweede plaats in de eindstand van de Global Champions Tour.
Een geweldig succes voor de Nederlandse springsport waarin de huidige nummers 5 (Van der Vleuten) en 6 (Smolders) van de wereldranglijst op de hoogste podiumtreden van de prestigieuze Global Champions Tour eindigen. “Niet alleen met het team, maar voor mezelf was dit een heel bijzonder succesvol jaar”, lacht Smolders. Naast de winst in de Global Champions Tour en Champions League won Smolders met het Nederlandse team de Nations Cup finale in Barcelona en veroverde hij individueel zilver op het EK in Gothenburg.

KNHS Talenteamlid Kevin Jochems (Sevenum) leverde in Doha ook een uitstekende prestatie door in de Grote Prijs als negende te eindigen met Alcazar Sitte. Eerder in de week won Van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN de hoofdrubriek van donderdag en wist Smolders met Zinius tweemaal tweede te worden.

Uitslag Global Champions tour Doha, 1.60m
1. Bassem Mohammed (Qat), Gunder (v.Thunder van de Zuuthoeve), 0 – 0, 35.31 sec
2. Janika Sprunger (Zwi), Bacardi VDL (v.Corland), 0 – 0, 37.34 sec
3. Peder Fredericson (Zwe), H&M Christian K (v.Namelus R), 0 – 0, 37.41 sec
4, Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Verdi TN (v.Quidam de Revel), 0 – 0, 37.76 sec
9. Kevin Jochems (Sevenum), Alcazar Sitte (v.Rexar du Houssoit), 0 – 4, 49.55 sec
16. Harrie Smolders, Don VHP Z (v.Diamant de Semilly), 4

Klik hier voor de volledige uitslag

Einduitslag Global Champions Tour 2017
1. Harrie Smolders (Lage Mierde), 278 pnt
2. Maikel van der Vleuten (Someren), 263 pnt
3. Lorenzo de Luca (Ita), 260 pnt
4. Christian Ahlmann (Dui), 257 pnt
5. Alberto Zorzi (Ita), 255 pnt

Klik hier voor de volledige eidnstand van de GCT

Klik hier voor de eindstand van de Global Champions League

Foto: Harrie Smolders en Don VHP Z (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF