­ Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grote Prijs Hamburg - KNHS

Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grote Prijs Hamburg

Geplaatst op 27 mei 2017 in Springen

Harrie Smolders is met Don VHP Z op de fantastische tweede plaats geëindigd in de vijfsterren Grote Prijs van de Global Champions Tour in Hamburg. Smolders verstevigde met dit resultaat de derde plaats in de tussenstand van de Global Champions Tour achter landgenoot Maikel van der Vleuten. Rolf-Göran Bengtsson stuurde zijn 18-jarige tophengst Casall ASK in Hamburg met pensioen en deed dat met de overwinning.

Vijf combinaties plaatsten zich in Hamburg voor de barrage van de vijfde wedstrijd van de Global Champions Tour van dit seizoen. Harrie Smolders verbeterde als derde starter met Don VHP Z het resultaat van Christian Ahlmann. Maar wist dat hij de winst nog niet in zijn zak had met de topcombinatie Rolf-Göran Bengtsson en Casall ASK als laatste starter. Bengtsson, die geruime tijd geleden het afscheid van de sport van Casall plande in Hamburg, was ruim twee seconden sneller dan Smolders en kon hun imposante carrière niet mooier afsluiten. Ze wonnen in hun loopbaan maar liefst tien Global Champions Tour Grote Prijzen en nog veel meer..

“Ik kan nier meer dan tevreden zijn”, vertelt Harrie Smolders. “Ik wist natuurlijk dat het met Bengtsson en Casall na mij het niet makkelijk was om te winnen. Maar ze kregen het zeker niet cadeau van mij. Als er vandaag een moest winnen dan was het Rolf met Casall. Mooier kan je een loopbaan niet eindigen. Het was een geweldig moment om mee te maken. Ik heb groot respect voor wat Rolf en Casall bereikt hebben.”
Over zijn toppaard Don VHP Z was Smolders zeer te spreken. “Hij sprong hier alle dagen super. De grote piste hier ligt hem. Hij voelt zich hier echt thuis. Hij heeft alle keren dat we in de ring kwamen geen fout gemaakt.” De komende weken rijdt Smolders met zijn paarden in Cannes en Saint Tropez. “Daarna ben ik een week thuis en heb gepland om Rotterdam en Aken te rijden. Ik hoop op een plaats in het team voor de landenwedstrijden.”

Uitslag Global Champions Tour Grand Prix Hamburg, 1.60m
1. Rolf Goran Bengtsson (Zwe), Casall ASK (v.Caretino), 0 – 0, 42.69 sec
2. Harrie Smolders (Lage Mierde), Don VHP Z (v.Diamant de Semilly), 0 – 0, 45.13 sec
3. Christian Ahlmann (Dui), Epleaser van ’t Heike (v.For Pleasure), 0 – 0, 45.57 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Global Champions Tour tussenstand, na vijf van de 15 wedstrijden
1. Lorenza de Luca (Ita), 133 pnt
2. Maikel van der Vleuten (Someren), 124 pnt
3. Harrie Smolders (Lage Mierde), 123 pnt

Klik hier voor de volledige tussenstand

Foto: Harrie Smolders met Don VHP Z (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Springruiters TeamNL maken zich op voor Nations Cup Dublin
    Springruiters TeamNL maken zich op voor Nations Cup Dublin
  • Maikel van der Vleuten en Beauville Z N.O.P. springen naar WK-brons
    Maikel van der Vleuten en Beauville Z N.O.P. springen naar WK-brons
  • WK Herning: Parcoursbouwer Louis Konickx, ‘We hebben hele mooie sport gezien’
    WK Herning: Parcoursbouwer Louis Konickx, ‘We hebben hele mooie sport gezien’