­ Harrie Smolders zesde in Top 10 Final Geneve - KNHS

Harrie Smolders zesde in Top 10 Final Geneve

Geplaatst op 09 december 2017 in Springen

Harrie Smolders is in Geneve in de Rolex IJRC Top 10 Final zesde geworden. Maikel van der Vleuten, die heen en weer pendelt tussen Geneve en La Coruna, eindigde met VDL Groep Verdi TN op de achtste plaats. De Fransman Kevin Staut schreef de finale op zijn naam.

Met uitzondering van McLain Ward, de huidige nummer 2 van de wereldranglijst, was de gehele top 10 van de huidige wereldranglijst van springruiters aan start in de Rolex IJRC Top 10 Final, aangevuld met Scott Brash (nu nummer 14 op de ranking).
Harrie Smolders (nummer 5 van de wereld) reed een van de vier foutloze ritten van de eerste manche met zijn crack Don VHP Z. In de tweede manche maakte de zoon van Diamant de Semilly een van zijn zeldzame springfouten. “In de draai na de dubbelsprong trok Don wat teveel op de muur en raakte zo wat de focus kwijt naar de volgende hindernis”, verklaarde Harrie de springfout op de brede oxer. “Morgen rijd ik Don nog in de Rolex Grand Prix en dan krijgt hij zijn welverdiende rust, want hij heeft een fantastisch seizoen gehad.” Met Zinius won Harrie op donderdag al de hoofdrubriek en was vrijdagavond derde in de belangrijkste proef van de dag in Geneve.

Maikel van der Vleuten (nummer 6 van de wereld) liep in de eerste manche tegen 5 strafpunten op. In de tweede manche op tijd viel er een balk op de laatste hindernis waardoor Maikel en VDL Groep Verdi TN met een totaal van 9 strafpunten als achtste eindigden. Maikel reed op donderdag en de Rolex IJRC Top 10 finale in Geneve met Verdi en pendelt op en neer naar La Coruna in Spanje voor de wereldbekerwedstrijd. Vrijdagavond won Maikel er de hoofdrubriek met Salamon en liet Leopold van Asten met VDL Groep Untouchable net achter zich.

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto: Harrie Smolders en Don VHP Z (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
    Harrie Smolders wint vijfsterren Grote Prijs Sankt Gallen
  • Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
    Springruiters TeamNL winnen EEF Nations Cup in Drammen
  • FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan
    FEI kondigt ingrijpende make-over van Nations Cup aan