­ Help mee op 25 november: schoonmaak bosgebied tussen Oosterhout en Breda - KNHS

Help mee op 25 november: schoonmaak bosgebied tussen Oosterhout en Breda

Geplaatst op 08 november 2017 in Buitenrijden

Op zaterdag 25 november 2017 gaan paardensporters en mountainbikers samen aan de slag in het bosgebied tussen Oosterhout en Breda. Dat laat KNHS Regioconsulent Frans Baten weten. Op die dag is er een grote schoonmaakactie. De omvang van het schoon te maken gebied hangt mede af van het aantal vrijwilligers dat zich meldt voor de schoonmaakactie. De bedoeling is om op de Vrachelse Heide, het Cadettenkamp en het bosgebied Dorst aan de slag te gaan.

Het idee voor de actie is geboren in een overleg tussen beheerders en gebruikers van het gebied ‘Landschapspark de Open Linie’. Dit overleg is een initiatief van de stichting Wielerpromotie Oosterhout, die de MTB tracks in en om Oosterhout ontwikkelt, beheert en onderhoud.

De actie wordt ondersteund door de deelnemers aan het overleg, namelijk de gemeente Breda, de gemeente Oosterhout, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, het Rijksvastgoedbedrijf (Defensie), de Koninklijk Nederlandse Hippische Sportfederatie, Rijdt met beleid, Brabant Water en de stichting Wielerpromotie Oosterhout.

Het is een goede gewoonte om als vaste gebruikers en beheerders zwerfvuil dat je tegenkomt op te ruimen en je eigen rommel niet in het bos achter te laten. Met deze gerichte actie willen we nogmaals het goede voorbeeld geven en andere gebruikers oproepen rommel niet achter te laten is het bos. Het is zo’n kleine moeite het thuis in de vuilnisbak te stoppen.

Wil je meedoen? Graag! Aanmelden kan via info@endurancesurae.nl of info@mtbtracksoosterhout.nl

 

Categorie: natuur, schoomaken, ruiterpad, menpad, brabant

Ander Nieuws

  • PaardenPodium Optimaal genieten in de natuur *Video*
    PaardenPodium Optimaal genieten in de natuur *Video*
  • Adopteer je route in de gemeente Heeze-Leende
    Adopteer je route in de gemeente Heeze-Leende
  • Mentaal sterker zorgt voor meer plezier met je paard *Video*
    Mentaal sterker zorgt voor meer plezier met je paard *Video*