­ Here I Am wint Hackney titel in Buitenpost - KNHS

Here I Am wint Hackney titel in Buitenpost

Geplaatst op 03 augustus 2017 in Aangespannen sport

Op 2 augustus vond alweer het 64e Concours Hippique van Buitenpost plaats. Voor de Hackneys kleine maat stond de Nederlandse titel op het spel deze dag. Here I Am in handen van Els d´Achard kreeg het kampioenslint omgehangen.

De titelstrijd werd een spannende ontknoping waarbij de latere kampioen en Sunbeam Look at Me van Anneke Huckriede geen duimbreed op elkaar toegaven. Tot en met het allerlaatste afrijden bleef het spannend. Here I Am ging soepel en ruim door de baan, maar ook Look at Me liet zich super zien. Het af en toe iets scheef zijn in de stelling van Look at Me, maakte dat de jury koos voor Here I am die daarmee dit jaar ongeslagen blijft.
Leyrun Headliner liep met Werner Sweens ook een sterk wedstrijd en werd derde. Na de standshow klom Peter van Nispen met Magic Hallmark een plekje en verdreef nichtje Demi met Magic Salina naar de vijfde plek.

Ook de jongere generatie liet van zich horen in Buitenpost. Demi van Nispen won de ereklasse grote maat met Magic Eclipse Flash Dance voor Lambertus Huckriede met Renvyle The Real Deal. Tom Folmer won met Renvyle Bobby’s Boy de Young Riders wedstrijd en als tweede mocht Giovanni Schaap opstellen met Heartland Major.

Foto Here I Am door Karin Sevink

Ander Nieuws

  • Alle nationale kampioenen van 2019!
    Alle nationale kampioenen van 2019!
  • Trotse kampioenen op Hippiade hackney’s en tuigpaarden
    Trotse kampioenen op Hippiade hackney’s en tuigpaarden
  • Meest gestelde vragen rondom situatie KNHS en VTN
    Meest gestelde vragen rondom situatie KNHS en VTN