­ Hippiade 2017: Aangespannen sport bijt spits af - KNHS

Hippiade 2017: Aangespannen sport bijt spits af

Geplaatst op 20 augustus 2017 in Aangespannen sport

Op zaterdag 19 augustus is de eerste Hippiade van 2017 verreden. Op het spel stonden titels in de Aangespannen sport. Plaats van handeling was de nationale keuring van het Hackney stamboek bij de Nieuwe Heuvel in Lunteren.

De kleine maat Hackneys waren de eerste die in de baan verschenen als onderdeel van de Hippiade. Twaalf hackneys kwamen in de baan waarna er vijf de verplichte standshow liepen. Drie hiervan werden vervolgens uitgenodigd voor het overkampen.
KNHS Kampioen werd Conviction’s Challenger met Roel Smits die zich met een zeer mooie houding en correct gesteld presenteerde en daarbij zeer hoog van de vloer kwam.
Leyrun Prestige met Ilse Sweens werd sterk bewegend tweede, voor Special Silver Star met Jan Boeve.
Als vierde en vijfde eindigde Heartland Bust Your Buttons van de broers Van Wanrooij en gereden door Rob d’ Achard en Heinhuis Tycho van Frits Heinhuis in handen van Jan van Rooij.

Tuigpaarden
Bij het ereklasse kampioenschap voor de tuigpaarden werden vijf van de tien paarden gevraagd over te kampen. In eerste instantie stond Emerson met Niek Alting als eerste opgesteld, maar die verloor een ijzer en kwam daardoor niet verder dan de vijfde plaats.
Wild Rose F was in voorgaande jaren al succesvol op de Hippiade in handen van Henk Fikse. Dit jaar kwam de kwaliteit van dit paard goed tot zijn recht in handen van Dries van Beekhuizen. Als bekroning van een mooi seizoen werden ze nu Hippiade ereklasse  kampioen.  
Fantast met Willem van der Gugten werd mede dankzij zijn imposante front tweede. Op plaats drie Cilandro in handen van Etienne Raeven.

Wild Rose F

Damesrubrieken
Bij de rubriek hackneys gereden door dames werd er door vijf rijdsters een standshow gereden. Top favoriet Here I Am maakte zijn faam helemaal waar en werd in handen van Els d’ Achard direct na de standshow aangewezen als kampioen. Om de plaatsen twee en drie werd wel overgereden.  Hoog van de vloer gaand werd Heartland Major met Angela van Mierlé tweede voor Special Major en Inge Jansen. Sunny Boy en Femke Kimenai werden na de standshow definitief als vierde geplaatst en zij bleven Agnes Arends voor die met Just Jim plaats vijf kreeg toebedeeld.

Bij de tuigpaardrijdende dames verschenen vijf aanspanningen voor de jury. Het was weer Söndral van familie Klinkhamer die met dochter Susanne de titel binnenhaalde. Söndral begon misschien wat minder overtuigend, maar was op stoom in de finale.  Only the Lonely met Evelien Corbeek begom juist sterk, maar zakte later iets terug. Cognac met Annemieke Calis aan zijn leidsels werd als derde opgesteld.

Bij de tweespannen kwamen vijf aanspanningen in de baan. Het waren de op alle fronten mooi gelijke Varanno en Wizzkid’s Gonda in handen van Derk Jan Mekkes die de winst niet konden ontgaan. Gerard van der Meulen reed Wapenaar en Gentenaar naar het reservekampioenschap.

Foto's: www.oypo.nl/Rijk van Vulpen

Ander Nieuws

  • Alle nationale kampioenen van 2018!
    Alle nationale kampioenen van 2018!
  • Verslag forum Aangespannen Sport 12 november
    Verslag forum Aangespannen Sport 12 november
  • Leslie Agricola Hippiade kampioen met Feitse GL
    Leslie Agricola Hippiade kampioen met Feitse GL