­ Hippische partijen in de regio Zuid-Holland gaan samenwerking aan - KNHS

Hippische partijen in de regio Zuid-Holland gaan samenwerking aan

Geplaatst op 25 juni 2017

Vandaag is tijdens het 69ste CHIO Rotterdam in het bijzijn van ruim 100 gasten uit de regio en de hippische wereld een intentie tot samenwerken getekend door Equestrum en de partijen vertegenwoordigd in het Hippisch Platform Zuid-Holland (KNHS, KNHS Zuid-Holland, KWPN, KWPN Zuid-Holland, FNRS en Lentiz MBO Maasland).

Het doel van de samenwerking is de verdere ontwikkeling van de paardensport in Zuid-Holland. Daartoe zijn voor de komende jaren een aantal ambities en doelstellingen ontwikkeld. Voor een aantal daarvan zijn inmiddels initiatieven gestart zoals:

 • Lentiz MBO paardensport. Dee opleiding gaat in augustus 2017 van start met 47 leerlingen in de paardensport en paardenhouderij.
 • Zuid-Holland is de provincie met de meeste actieve paardensporters. Daarvan is slechts 11% man. Om de paardensport interessant te maken voor jongens en mannen is de Cross Challenge ontwikkeld met focus op outdoor, conditie en natuurlijk paardrijden.
 • Voor diverse doelgroepen binnen de hippische sport zijn inmiddels inspiratiebijeenkomsten en bijscholingsprogramma's ontwikkeld.
 • Voor talentontwikkeling binnen de spring- en dressuursport is het TTC Zuid-Holland ontwikkeld.
 • Er komt een online hippisch platform dat de aspirant en gevorderde paardensporter in Zuid-Holland snel bij de juiste informatie moet brengen.
 • Meer dan 50% van de paardensporters in Zuid-Holland is jonger dan 25 jaar. Om beter aan de behoeften van de jonge paardensporter te voldoen is het platform Jong KNHS Zuid-Holland opgericht.
 • etc.

Rens Plandsoen, directeur van de KNHS, is zeer blij met alle initiatieven. “Vanuit de KNHS hebben we de nadrukkelijke wens om te komen tot Regionale platformen door het hele land. Door een goed georganiseerde samenwerking tussen partijen die betrokken zijn bij de paardensport en het bedrijfsleven, krijg je een versnelling in ontwikkelingen. Op die manier kunnen we elkaar versterken. Dat is goed voor de paardensector en voor het bedrijfsleven, daar ben ik van overtuigd.”

Gert Kant, voorzitter Raad van Bestuur van Lentiz onderwijsgroep en bestuurslid Equestrum, refereerde tijdens de bijeenkomst aan aan de woorden van Prof. Dr. Ir. Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waarom het in het licht van de Roadmap Next Economy belangrijk is, dat ook de paardensport 'kantelt' en meegaat met transitie en duurzaamheid.

Ander Nieuws

 • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
 • IJsbrand Chardon wint bij seizoenstart in Exloo
  IJsbrand Chardon wint bij seizoenstart in Exloo
 • Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
  Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek