­ Indoor Wierden heeft groot internationaal startveld - KNHS

Indoor Wierden heeft groot internationaal startveld

Geplaatst op 01 november 2017 in Springen

Vanaf vandaag tot en met zondag komen in Wierden tal van Nederlandse en internationale topruiters aan de start. Op Manege de Vossebos is het dan ook genieten van prachtige springsport de komende dagen.

Remco Been was vorig jaar de winnaar van de Grote Prijs van Indoor Wierden en hij is sr ook dit jaar weer bij. De zege op Indoor Wierden 2016 noemt hij ‘gewoon super mooi’. “Ik woon 500 meter van Manege de Vossenbos vandaan, dus Indoor Wierden is mijn thuisbasis. Ik reed er voor het eerst toen ik zeventien was, landelijk in de klasse L. Een jaar later ging ik werken bij Eric Wiefferink, ruim twaalf jaar in totaal, tot afgelopen zomer.”
De springruiter, die tegenwoordig in dienst is van Hank Melse in Winterswijk, kijkt uit naar deze editie van Indoor Wierden. “Een uniek concours, dat nog door een vereniging georganiseerd wordt. Waar zie je dat nog? Ja, het is een moeilijke piste, maar altijd super gezellig. De sfeer is gewoon super.”

De deelnemers aan Indoor Wierden 2017 komen uit alle hoeken van de wereld: Amerika, Canada, Japan, Nieuw-Zeeland, Turkije, Portugal, België, Duitsland, Engeland, Ierland, Zweden en Finland. Indoor Wierden begint op zaterdag 28 oktober met de menavond. De internationale springrubrieken met nationale en regionale toppers als Willem Greve, Albert Zoer, Robert Vos, Hendrik-Jan Schuttert en Piet Raijmakers, beginnen op woensdag 1 november. Hoogtepunten zijn onder meer de Puissance op vrijdagavond en Nijwa Groep Grote Prijs op zaterdagavond.

 www.indoorwierden.com

Bron Persbericht Indoor Wierden

Foto Remco Been door Foto Trailer

Ander Nieuws

  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
    Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten