­ Informatie over kaderwijzigingen 2017 - KNHS

Informatie over kaderwijzigingen 2017

Geplaatst op 03 januari 2017

Zoals ieder jaar worden aan het einde van een sportjaar de kadercriteria die de KNHS stelt doorgelicht en indien gewenst aangepast. Kaders dienen een juiste afspiegeling te zijn en blijven van de hedendaagse topsportprestaties. Per 1 januari 2017 zijn, in overleg met en op aanraden van  NOC*NSF, voor een aantal disciplines de kadercriteria aangescherpt.

Door de groei van het niveau, het aantal Nederlandse kadercombinaties en de verhoudingen ten opzichte van de internationale concurrentie was de KNHS genoodzaakt de criteria aan te passen. Per discipline en leeftijdscategorie zijn de kadercriteria uiteraard verschillend.

De kadercriteria staan in de deelnemingsovereenkomsten. Mocht er nog een document van 2016 staan, dan wordt deze zo spoedig mogelijk aangepast naar 2017.

Afhankelijk van de discipline en leeftijdscategorie kunnen kaderleden onder meer profiteren van begeleiding door de bondscoach, ondersteuning door de teamveterinair, extra ondersteuning door Teammanagers en/of andere KNHS medewerkers en bijvoorbeeld assistentie van NOC High Performance Services.

Update 3 januari: Per abuis was vermeld dat Marieke van der Putten met zowel Ambria als Zingaro-Apple is opgenomen in het Olympisch kader dressuur. Dit geldt alleen voor Ambria. 

Categorie: kadervorming

Ander Nieuws

  • Dressuurfanaten gezocht voor de rol als toezichthouder
    Dressuurfanaten gezocht voor de rol als toezichthouder
  • Gewijzigde observatie dressuurjeugd 2018
    Gewijzigde observatie dressuurjeugd 2018
  • Overzicht hippische kaders per 1 juli 2017
    Overzicht hippische kaders per 1 juli 2017