­ Instructeurs volgen bijscholing van Lammert Haanstra - KNHS

Instructeurs volgen bijscholing van Lammert Haanstra

Geplaatst op 05 juli 2017

Wist je dat er 10 instructeurs zijn die gespecialiseerd zijn in de longeermethode van Lammert Haanstra? Deze LH-instructeurs hebben een HI-4 licentie en volgen ieder jaar een bijscholing onder leiding van Lammert. De meest recente bijscholing was op 20 juni 2017 in Ermelo.

Eén van de opdrachten was om de paarden (met zadel) bijgezet te longeren naar de situatie waarin zitles gegeven kan worden. Samen hebben de logeerinstructeurs elkaars paarden gelongeerd en elkaar en hun meegenomen leerlingen daarin begeleid. "Pas als een paard rustig, gehoorzaam en rijkunstig verantwoord gaat, is een ruiter in staat een onafhankelijke zit te creëren en te verbeteren", aldus Lammert. De leerlingen waren enthousiast en voelden direct verbetering.

Wil je zelf ook beter leren longeren, dan kun je bij deze LH-instructeurs terecht. Ze kunnen je leren om je paard te begeleiden naar rijkunstige ontspanning aan de longeerlijn. Longeren helpt ook om je rijkunstige oog te ontwikkelen. Als je een getuigschrift haalt en je bent zelf instructeur, dan levert dit tevens licentiepunten op voor je HI-licentie. 

Op de foto van links naar rechts: Janneke Reinders, Anita de Ruiter, Ria Wes, Jesse Teune, Elise Buiten, Robin Simons. Zittend: Lammert Haanstra en Marjolein Nieuwenhuis. Afwezig door omstandigheden: Marlon van Wissen, Corrie Rave en Martsje Bergsma. Zij halen de bijscholing later in.

Alle KNHS-instructeurs met een HI-licentie vind je, na inloggen, in het Adresboek in MijnKNHS.nl

Categorie: bijscholing, HI-licentie, longeren

Ander Nieuws

  • KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
    KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
  • Bijscholing voor Manege Instructeurs
    Bijscholing voor Manege Instructeurs
  • 17 april KNHS College Tour ‘Ik heb een probleem, hoe nu verder’ met Johan Hamminga
    17 april KNHS College Tour ‘Ik heb een probleem, hoe nu verder’ met Johan Hamminga