­ Kampioenschapsreglementen Hippiade 2017: wat is er nieuw? - KNHS

Kampioenschapsreglementen Hippiade 2017: wat is er nieuw?

Geplaatst op 06 april 2017 in Dressuur & Para , Springen en KNHS

Het outdoorseizoen is begonnen en binnenkort barst in alle regio’s de strijd om de felbegeerde startplaatsen voor de Hippiade in Ermelo weer los!

Om de sport leuker en minder complex te maken zijn de disciplinefora springen en dressuur druk in de weer geweest met de kampioenschapsreglementen, zowel voor de regiokampioenschappen als de Hippiade. Je vindt de volledige reglementen op www.hippiade.nl, maar hierbij alvast een overzicht van de belangrijkste en opvallendste wijzigingen:

 • Een deelnemer kan per seizoen maar voor één regio uitkomen op de kampioenschappen.
 • Door een splitsing in het reglement voor de pony’s en paarden kun je vanaf nu als jeugdruiter meedoen aan bijv. zowel de klasse Z bij de pony`s als de klasse B-paarden. Maar let op:
  • Z- en ZZ-combinaties mogen op de kampioenschappen pony´s niet uitkomen in de klasse B. Andersom geldt dit ook voor de paarden.
  • ZZ/Z2-combinaties mogen op de kampioenschappen pony´s niet uitkomen in de klasse L. Andersom geldt dit ook voor de paarden.
 • De meeste afwijkende bepalingen met betrekking tot deelname aan een bepaalde klasse zijn geschrapt in de kampioenschapsreglementen dressuur. Iemand die bijvoorbeeld twee keer met verschillende paarden Z2 heeft gereden mag nu ook deelnemen aan het kampioenschap in de klasse L1. Er zijn nog wel wat uitzonderingen, kijk hiervoor in het kampioenschapsreglement.
 • Heb je het afgelopen jaar dispensatie gekregen en heb je vragen over deelname aan de kampioenschappen, neem dan contact op via dispensaties@knhs.nl.

Nog steeds geldt dat combinaties tijdens de kampioenschappen maar in één klasse per discipline mogen meedoen. Dit is altijd de hoogste klasse waarin de combinatie in de periode 1 april 2017 tot en met het regiokampioenschap uitgekomen is.

We wensen alle deelnemers heel veel succes en paardensportplezier toe!

Heb je toch nog vragen dan kun je kijken bij de veelgestelde vragen of contact opnemen met de KNHS. Alle actuele informatie vind je op www.hippiade.nl.

Foto: Digishots

Categorie: Hippiade, reglement, kampioenschap

Ander Nieuws

 • Liveblog Hippiade zaterdag - Terugblik
  Liveblog Hippiade zaterdag - Terugblik
 • Voorlopige startlijsten Hippiade Mennen, Dressuur en Springen zijn bekend
  Voorlopige startlijsten Hippiade Mennen, Dressuur en Springen zijn bekend
 • Hippiade 2021: wie worden de nieuwe KNHS-kampioenen van Nederland?
  Hippiade 2021: wie worden de nieuwe KNHS-kampioenen van Nederland?