­ Kim Hoogenraat vierde op EK springen Young Riders - KNHS

Kim Hoogenraat vierde op EK springen Young Riders

Geplaatst op 13 augustus 2017 in Springen

Met twee foutloze rondes in de finale is Kim Hoogenraat op een knappe vierde plaats geëindigd op het EK springen voor Young Riders in Samorin (Slo). Goud ging naar de Zwitser Balsiger.

Hoogenraat stond met Caesar voor aanvang van de laatste dag van het kampioenschap nog op nummer 23 in het klassement, maar met twee sterk gereden foutloze manches in de finale klom de amazone uit het Noord-Hollandse Lijnden naar de vierde plek. En dat nadat ze op het voorterrein hard ten val was gekomen!
Oorspronkelijk had ook Jarno van Erp zich geplaatst voor de finale. Helaas bleek zijn Al Capone vanmorgen op de keuring niet helemaal fit en kon de combinatie niet van start. “De finale was hoog en technisch”, vertelt bondscoach Luc Steeghs. “Kim hield het hoofd mooi koel en bleef goed rijden. Als je op de laatste dag van een kampioenschap goed rijdt, kun je nog heel veel stijgen. Dat zagen we vorig jaar met Lisa Nooren en nu dan met Kim. Helaas net geen medaille, maar wel een knappe vierde plaats.”
Ook over de prestaties van de teams, die zowel bij de Junioren als Young Riders op de zesde plaats eindigde, is Steeghs niet ontevreden. “Natuurlijk ga je hier heen voor een podium plaats, maar ze hebben allemaal gestreden voor wat ze waard zijn. In de aanloop hadden we al wat pech met blessures, en hier vielen ook net wat dingen niet de goede kant op. Dat is jammer, maar hoort bij topsport.”

Uitslag Europees kampioenschap Springen Young Riders 2017:
1. Bryan Balsinger (Zwi) – Clouzot de Lassus, 7.48 strafpunt
2. Justine Tebbel (Dui) – Light Star, 7.64
3. Amy Inglis (Eng) – Wishes, 9.81
4. Kim Hoogenraat (Lijnden) – Caesar, 14.6

Kijk hier voor de volledige uitslag

Foto Kim Hoogenraat door Hippofoto

 

Ander Nieuws

  • Springjeugd succesvol in Kronenberg
    Springjeugd succesvol in Kronenberg
  • Kevin Jochems derde in viersterren Grote Prijs Rouen
    Kevin Jochems derde in viersterren Grote Prijs Rouen
  • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 november 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 november 2021