­ KNHS-Felix Juristen Cup Vragender - KNHS

KNHS-Felix Juristen Cup Vragender

Geplaatst op 18 maart 2017 in Dressuur & Para

Vandaag is in Vragender de vierde wedstrijd verreden uit de KNHS-Felix Juristen Cup. Aan de kop van het klassement kwamen twee amazones die beide reden op een pony met al de nodige EK ervaring. Micky Schelstraete won uiteindelijk met Elin’s Noncisdador. In de avond werd ook een eerste succesvolle Pilot rubriek voor Children verreden.

Winnares Micky Schelstraete was de enige die vandaag boven de 70% wist te scoren. Nummer twee, Shanna Baars met Don Camillo du Bois, realiseerde net iets meer dan 68%. Op plaats drie en vier kwam Fleur de Graaf met El Marando en Rhyfedd Spike. Marten Luiten, winnaar van de vorige competitiewedstrijden moest wegens ziekte verstek laten gaan.

Bondscoach Monique Peutz was in Vragender om de ponyruiters aan het werk te zien. Monique vertelt enthousiast over de verrichtingen. De nummers een en twee zijn nog maar hele prille combinaties en beide hele jonge amazones. Toch hebben ze in de korte tijd dat ze een combinatie zijn met deze pony’s al hele mooie resultaten neer weten te zetten. Bij beide zit er ook nog veel rek in de prestaties die ze nu neerzetten. Bij Micky was vooral de draf en stap heel sterk, ze reed een gedurfde, maar ook gecontroleerde proef. Bij Shanna was vooral de galop sterk.
Ook Fleur de Graaf reed goed, zij reed echt fijn rond met beide pony’s.”

Children
De rubriek voor Children was een eerste Pilot. Dit zijn rubrieken voor ruiters tot 14 jaar op een E-pony of paard. Bondscoach Monique Peutz vertelt daarover. “Wij hebben in Nederland echt veel voor de pony’s, maar dat is helemaal niet in alle landen gebruikelijk. Je ziet ook vaak dat kinderen al heel vroeg op de paarden rijden en daar zijn deze rubrieken gebruikelijk. We willen natuurlijk niet achterblijven en zijn deze Pilot daarom gestart. In de toekomst hopen we ook zeker meer van dergelijk rubrieken te realiseren. Ik was vandaag echt blij met wat ik gezien heb. De proeven zijn op M1/M2 niveau en er zit bijvoorbeeld ook een eenvoudige wissel in. Naar aanleiding van vandaag hebben we de beste vier uitgenodigd voor de wedstrijd in Nieuw en Sint Joosland begin april. Daar is een internationaal dressuurconcours waar ook rubrieken voor Children zijn uitgeschreven. Van daaruit kijken we hoe we verder gaan met dit project.”

De uitgenodigde combinaties zijn: Sanne van de Pols met Excellentie, Chiel van Bedaf met Armano, Lara van Nek met Fariska en Caya Liefers met Zo Lucky.

De dertienjarige Sanne van der Pols won de rubriek voor Children in Vragender met de mooie score van 71.67%. Ze deed dat met de Don Schufro-zoon Excellentie. Sanne was dol blij met de overwinning: “Ik vond het super leuk! Ik hoop straks internationaal bij de Children te kunnen starten.” Excellentie heeft Sanne nog niet zo lang onder het zadel. Haar ouders kochten hem bij Coby van Baalen waar hij werd gereden door Mara de Vries.
Chiel van Bedaf reed Armano naar de tweede plaats (70%) en op de derde plaats kwam Lara van Nek met Fariska (68.61%).

Uitslag KNHS-Felix Juristen Cup Vragender:
1. Micky Schelstraete (Gemonde) – Elin’s Noncisador - 70.73%
2. Shanna Baars (Nieuw Vennep) - Don Camillo Du Bois - 68.12 %
3. Fleur van de Graaf (Benschop) – El Marando - 67.84%
4. Fleur de Graaf – Rhyfedd Spike - 67.44%

Uitslag Children Vragender:
1. Sanne van der Pols (Abbenbroek) - Excellentie (v. Don Schufro) – 71.67%
2. Chiel van Bedaf (Etten-Leur) - Armano (v. Morgenland's Fabian) – 70%
3. Lara van Nek (Wijdewormer) - Fariska (v. Vivaldi) – 68.61%

Foto KNHS-Felix Juristen Cup door Wendy Scholten

Ander Nieuws

  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
    Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek