­ KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup van start - KNHS

KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup van start

Geplaatst op 19 oktober 2017 in Dressuur & Para

Komend jaar wordt de KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup voor Junioren en Young riders verreden. Deze dressuurcompetitie begint op 27 december in Nieuw en St Joosland bij De Kroo. De dressuurcompetitie bestaat uit een serie van zes selectiewedstrijden met als afsluiter de finale op 16 juni bij Den Goubergh in Roosendaal.

De KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse Junioren (14 t/m 18 jaar) en Young riders (16 t/m 21 jaar) dressuur te stimuleren en dient als belangrijke competitie voor kadervorming.
Deelname bij de junioren staat open voor combinaties die opgenomen zijn in de klasse Z2 + 1 winstpunt of hoger voor ruiters/amazones die in het jaar 2018 de 14-jarige leeftijd bereiken en die in 2018 de maximum leeftijd van 18 jaar bereiken/bereikt hebben. De competitie bij de Young riders is open voor combinaties opgenomen in de klasse ZZ-Licht + 1 winstpunt of hoger en ruiters/amazones die in het jaar 2018 de 16-jarige leeftijd bereiken en die in 2018 de maximum leeftijd van 21 jaar bereiken/bereikt hebben.

Competitiekalender:
- Woensdag 27 december 2017 – Nieuw en St. Joosland (De Kroo)
- Zondag 14 januari 2018 – Kronenberg (RV De Peelbergen)
- Zaterdag 10/11 februari 2018 – De Meern (RV De Voornruiters)
- Zaterdag 24 maart 2018 – Berkel-Enschot (RSV De Cavalieren)
- Zaterdag 21 april 2018 – Nispen (RV Argonaut)
- Zondag 6 mei 2018 – Exloo (Hippisch Centrum Exloo)
- Zaterdag 16 juni 2018 (Finale) – Roosendaal (Den Goubergh)

* Alle wedstrijden en data zijn onder voorbehoud

Afgelopen seizoen won Esmee Donkers met Chaina de (toen nog genaamd) KNHS-MDH Kostendrukkers Cup voor Young riders. Bij de junioren was Daphne van Peperstraten met Greenpoint’s Cupido de beste.

Meer informatie
Meer informatie over deze competitie staat op https://www.knhs.nl/top-sport/knhs-competities/knhs-greenpoint-kostendrukkers-cup/
Voor vragen kun je contact opnemen met de KNHS afdeling Topsport via 0577-408 375 / 380 of mailen naar topsport@knhs.nl.

Greenpoint Group
Greenpoint is een 100% duurzaam en innovatief tankstation concept met zowel fossiel brandstoffen als alternatieve brandstoffen met een multicard tanksysteem. Greenpoint ontwikkelt en exploiteert stations langs snelwegen en op grote logistieke hotspots in Europa om te komen tot zero emissie vervoer. Greenpoints Fuels en Energy levert en produceert hernieuwbare brandstoffen zoals CNG, LNG en Bio-CNG, Bio LNG en 100% duurzame waterstof en elektriciteit. Informatie: www.greenpointgroup.nl.

De Kostendrukkers
De Kostendrukkers B.V. is een drukkerij, gespecialiseerd in de vervaardiging van zelfklevende etiketten in allerlei soorten, die dagelijks hun weg vinden door heel Europa. De focus ligt daarbij voornamelijk op de agro- en petrochemische markten. De Kostendrukkers draagt de sport, met de paardensport in het bijzonder, een warm hart toe. Door middel van sponsoring op kleine schaal proberen zij sportclubs en individuele sporters te steunen in hun sportieve ontwikkeling, om zo tot bijzondere prestaties te kunnen komen. Informatie: www.kostendrukkers.nl.

Foto: Esmee Donkers en Chaina, winnares (toen nog genaamd) KNHS-MDH Kostendrukkers Cup voor Young riders (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid