KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2018 ook open voor ZZ combinaties

Geplaatst op 29 november 2017 in Springen

In januari gaat de KNHS-Hartog Lucerne Trophy weer van start. De opzet van deze springcompetitie voor ponycombinaties is vergelijkbaar met voorgaande jaren, met daarbij als belangrijke wijziging dat ook ZZ-combinaties aan de start mogen verschijnen. De KNHS-Hartog Lucerne Trophy gaat op 21 januari van start in De Mortel.

De KNHS-Hartog Lucerne Trophy is een springcompetitie waarbij de rijstijl van de ponyruiters beoordeeld wordt. In voorgaande jaren was de competitie uitsluitend open voor Z-combinaties die reden met categorie D-pony. Komend seizoen mogen ook combinaties aan de start verschijnen die uitkomen in de klasse ZZ met een D-pony, zij mogen dan echter niet ook uitkomen in de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie springen. 

Deelname aan de KNHS-Hartog Lucerne Trophy is open voor ruiters die in of na 2002 geboren zijn met een D pony minimaal Z springen met 2 winstpunten geklasseerd zijn. Kijk voor meer informatie op www.knhs.nl/hartog.

Kalender KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2018

De KNHS-Hartog Lucerne Trophy vindt plaats op zes verschillende locaties. Om je te kwalificeren voor de finale, moet je aan minimaal drie competitiewedstrijden hebben mee gedaan en eindigen in de top 20.

 • Zondag 21 januari, Zwarte Water in De Mortel
 • Zondag 4 februari, De Ankerhal in Saasveld
 • Zaterdag 17 maart, Diamanthal in Balkbrug
 • Zaterdag 14 april, Twentse Ros in Geesteren
 • Zondag 13 mei, Manege Beukers in Oud-Karspel
 • Zaterdag 19 mei, Stadspark in Bergen op Zoom
 • Zaterdag 2 juni, De Heuvelruiters in Wezep
 • Finale zaterdag 16 juni,  CSI Twente in Geesteren

Over Hartog Lucerne:
Hartog is al meer dan een halve eeuw actief in het kunstmatig drogen van groenvoeders, zoals luzerne, gras en maïs. Bij Hartog kun je terecht voor het volledige paardenvoer rantsoen, zowel gezond ruwvoer, waaronder lucerne, gras en maïs, als hoogwaardig krachtvoer waaronder muesli, granenmix en brok. Door de jarenlange ervaring en de gewaarborgde continuïteit heeft Hartog met haar producten een toonaangevende positie veroverd binnen de paardenvoedermarkt. Het veelzijdige gebruik van de universele Hartog voeders kan in alle disciplines van de sport worden gevoerd. Van recreatie tot fokkerij en van amateur tot de professional. Meer info: www.hartog-lucerne.com.

Foto: Thijmen Vos won de KNHS Hartog Lucerne Trophy 2017.

Categorie: Hartog Lucerne Trophy, competitie

Ander Nieuws

 • Leren paardrijden: De fasen van een sprong
  Leren paardrijden: De fasen van een sprong
 • Deelnemers internationale wedstrijden 16 t/m 22 september 2019
  Deelnemers internationale wedstrijden 16 t/m 22 september 2019
 • Kort verslag springforum 2 september 2019
  Kort verslag springforum 2 september 2019