­ KNHS Indoorkampioenschappen van start - KNHS

KNHS Indoorkampioenschappen van start

Geplaatst op 25 februari 2017 in Dressuur & Para

De KNHS Indoorkampioenschappen zijn vandaag van start gegaan met de dressuur. In de klassen voor Junioren, Young Riders, U25, ZZ-Licht, ZZ-Zwaar, Lichte Tour en Zware Tour wordt er gestreden om KNHS titels.

De KNHS Indoorkampioenschappen zijn vandaag van start gegaan met de dressuur. In de klassen voor Junioren, Young Riders, U25, ZZ-Licht, ZZ-Zwaar, Lichte Tour en Zware Tour wordt er gestreden om KNHS titels.

In alle rubrieken wordt het kampioenschap beslecht over twee proeven. Alleen voor de klasse ZZ-Zwaar worden beide proeven vandaag verreden, de beste combinaties uit alle overige rubrieken rijden morgen hun tweede proef.
In de eerste proef van het ZZ-Zwaar is Adelinde Cornelissen met haar Fleau de Baian met 70.38% als eerste geëindigd. Deze Fleau de Baian is de volle broer van Adelinde's topper Parzival.
Febe van Zwambagt eindigde met FS Las Vegas met een score van 68.29% op de tweede plaats. Mara de Vries met Dornenstern kwam met 66.81% op plaats drie. Vanaf 19.00 uur strijden de beste negen combinaties om de hoofdprijzen. Naast de eerste drie zijn dat Jennifer Sekreve, Deborah Dollee, Jolien van Kollenburg, Lotje Schoots, Sanne Voets en Sandy van Boxmeer-Westerhuis.

De eerste rubriek van de Lichte Tour is gewonnen door Diederik van Silfhout met Expression met 74.69%. Lynne Maas reed Electra naar de tweede plaats met 72.95%, op plaats drie kwam Geert-Jan Raateland met Don Bravour 70.92%.

De eerste plaats in de kleine Junioren rubriek ging naar Daphne van Peperstraten met Greenpoint's Cupido (71.80%). De tweede plaats was hier voor Sem Stiemer met Waldemar (68.65%), derde werd Thalia Rockx met Cenda de la Fazenda (66.13%).

De overige rubrieken van de eerste dag zijn nog niet afgerond. Alle uitslagen zijn via deze website live te volgen. Via ClipMyHorse zijn alle KNHS Kampioenschappen via livestream te volgen.

Foto Digishots

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid