­ KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen in Vragender - KNHS

KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen in Vragender

Geplaatst op 28 januari 2017 in Springen

Op 28 januari is in Vragender de tweede etappe van de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen verreden. Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde werd er onder toeziend ook van bondscoaches Luc Steeghs en Edwin Hoogenraat verbeten strijd geleverd.

Children
Net als tijdens de eerste wedstrijd in De Meern won de pas 12-jarige Irene van den Hof (Slagharen) de rubriek voor Children. Ditmaal deed ze dat met Estelle. Met haar troef Tenerife, waarmee ze vorige keer won, werd ze nu derde. Tussen Irene in kwam Pam Nieuwenhuis (Groessen) met Athene op de tweede plaats. De nummers een en twee reden in deze rubriek een barrage. Nieuwenhuis probeerde in die barrage een keer kort binnen door te draaien, maar moest dat bekopen met een weigering.

Junioren
Bij de junioren wist alleen Robin Bril (Westendorp) met Balou Puissant foutloos te blijven in het basisparcours en daarmee dus afgetekend te winnen. Met één tijdfout kwam Ivo Busscher (Geesteren) met Brunetti op de tweede plaats. Britt Wiefferink liet met Brunetti drie tijdfouten noteren en werd daarmee derde. Bondscoach Luc Steeghs (Baarlo) vertelt over de wedstrijd. “Het is daar natuurlijk een super mooie accommodatie waar je mooie parcoursen in kwijt kunt. Parcoursbouwer Jack Meulemans had voor de ruiters ook echt wat opdrachten gebouwd. Voor de junioren stond er een lijn waarin ze konden kiezen tussen zes of zeven galopsprongen. De ruiters die kozen voor de extra controle en zeven galopsprongen kregen vaak een tijdfout of ergens een balk omdat ze toch wat ritme misten. Dat zijn goede oefeningen voor de ruiters, we moeten er naar toe dat ze dat kunnen uitvoeren. Goed om te zien bij de junioren was ook dat daar verschillende ruiters meereden die bij de Children begonnen zijn. Dat zijn nog maar hele jonge ruiters, maar die extra ervaring van de Children nemen ze mee waardoor ze nu bij de junioren ook al mee kunnen doen.”

Robin Bril

Young Riders
Bij de Young Riders kwamen vier combinaties in de barrage. Lisa Bongers (Wijchen) bleef daarin met Donbalion wederom foutloos en won de wedstrijd. Marlies Pepping bleef met Downingstreet ook foutloos in de barrage, maar was ruim langzamer en mocht zich als tweede opstellen. Thomas Arendsen Raedt was met Why Not de eerste die in de barrage van start ging en probeerde direct een goede tijd neer te zetten. Dat lukte, maar hij kreeg daarbij ook een balk en Thomas eindigde daarmee uiteindelijk als derde. Ook Emiel Richter met Sundance ging er voor in de barrage maar kreeg een fout en eindigde als vierde.

Pony's
De dag in Lichtenvoorde werd afgesloten met de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen voor de pony´s. Ook hier ging een winnaar van de eerste wedstrijd in De Meern op herhaling. Mart IJland (Hengelo Ov) won met zijn pony Bentley de lichte tour. Pam Nieuwenhuis, eerder op de dag succesvol bij de Children, werd nu tweede met Seraja. Cheyenne van Gog met Orchid´s Lambada eindigde als derde.
In de zware tour wist alleen Meike Zwartjens (Raalte) met Orchid´s Sea Foam de lei schoon te houden. Vier combinaties kregen één springfout. Van hen waren Charlotte Kuijpers (Oirlo) met Cooper en Enrico van Manen met Emilinda de snelsten. Bondscoach Edwin Hoogenraat vertelt; “De lichte tour was een mooie proef en daar werd ook goed gereden. In de zware tour begon het direct met een moeilijke wending van hindernis een naar twee een dikke oxer, dan zie je direct dat de ruiters dat nog beter moet leren rijden. De pony van Meike sprong er heel simpel over, maar van de vier ruiters met een fout kregen drie de fout daar. Maar in zijn geheel ben ik tevreden over de verrichtingen.”

KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen
De KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen is er voor de categorieën Young Riders, Junioren, Children en Pony’s. Via de competitiewedstrijden kunnen combinaties zich voorbereiden op de internationale sport. Bondscoaches Luc Steeghs (Young Riders, Junioren en Children) en Edwin Hoogenraat (Pony’s) zullen de wedstrijden dan ook met extra belangstelling volgen. De competitiewedstrijden worden verreden op representatieve wedstrijden en zullen naarmate de competitie vordert zwaarder worden.

Kalender KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen 2017:
• Utrecht, zondag 8 januari 2017
• Lichtenvoorde, zaterdag 28 januari 2017
• Wierden, zondag 5 februari 2017
• Asten, zaterdag 18 februari 2017
• Kronenberg, zondag 5 maart 2017
• Finale: zondag 5 maart 2017 (Kronenberg), middag

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen

Foto's Lisa Bongers en Robin Bril door Wendy Scholten

Categorie: KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen

Ander Nieuws

  • Beleef The Dutch Masters live
    Beleef The Dutch Masters live
  • Springruiters maken zich op voor eerste Rolex Grand Prix van 2021
    Springruiters maken zich op voor eerste Rolex Grand Prix van 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021