­ KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen Wierden - KNHS

KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen Wierden

Geplaatst op 06 februari 2017 in Springen

Zondag 5 februari werd al weer de derde ronde van de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen verreden. In Wierden bij manege De Vossenbos gingen de Children, Junioren, Young Riders en ponyruiters de strijd aan. Veel combinaties die al eerder een competitiewedstrijd op hun naam schreven, mochten zich ook nu weer als eerste opstellen.

Oorspronkelijk stond de wedstrijd van 5 februari gepland in Roosendaal, maar dat kon helaas niet doorgaan. Gelukkig was de organisatie van Wierden bereid en in staat de wedstrijd doorgang te laten vinden.

Bij de junioren gingen er opvallend veel combinaties (13) foutloos door het basisparcours dat was gebouwd door Henk Ekkelenkamp en Marinus Vos. Bondscoach Luc Steeghs (Baarlo) vertelt: ”Het was een mooi parcours en zeker niet te licht, er werd gewoon goed gereden. Je ziet echt dat de ruiters steeds meer met een plan gaan rijden. De lessen uit de eerste twee competitiewedstrijden zijn echt goed meegenomen. Er werd op tijd gereden en met ritme gegaloppeerd, dat maakt het springen ook al veel makkelijker. Ook in de andere groepen werd netjes gereden, maar de junioren waren opvallend goed bezig.”

In de junioren rubriek ging de winst uiteindelijk naar Iris Hakvoort (Stegeren) met Don’t Tell Me What to Do. De amazone wist ook de derde plaats voor zich op te eisen. Bij de Young Riders won Lisa Bongers (Wijchen) met Donbalian, net als vorige keer, de wedstrijd. Bij de Children ging Pam Nieuwenhuis (Groessen) op Athene met het oranje lint naar huis.

Pony's
Bij de pony´s won Mart IJland (Hengelo O.) met zijn pony Bentley voor de derde keer op rij de rubriek in de Lichte Tour. In de Zware Tour was het ook een amazone die de vorige keren als beste uit de bus kwam. Elize van de Mheen (Hoevelaken) won met Quaprice d´Astree, de pony waarmee haar broer Rowen vorig jaar een medaille won op het EK. Met Ensilla, waar Elize voor jaar zelf het EK mee reed, eindigde Elize op plaats twee. Het werd wel een beetje ongelukkig einde voor de amazone. Door een miscommunicatie viel Elize van de snelle Ensilla, maar dat was gelukkig na de finish. De amazone verscheen daarna niet meer te pony in de ring voor de prijsuitreiking. Jeugdbondscoach Luc Steeghs meldde later dat het allemaal gelukkig lijkt mee te vallen.

Steeghs over de ponyruiters. “Als je mee wilt rijden in de Zware Tour moet alles wel vrij goed kloppen. De pony´s moeten vermogen hebben en de ruiters moeten goed voorbereid zijn en de afstanden rijden zoals ze bedoeld zijn. Natuurlijk hebben we te maken met kinderen en het is geen probleem dat er dan eens iets niet lukt, maar de overstap naar de zware tour moet niet te snel gemaakt.”

Uitslagen KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen Wierden
Junioren
1 Iris Hakvoort (Stegeren)- Don't Tell Me What To Do, 0/0 - 29,44 sec
2 Hessel Hoekstra (Lelystad) - Qstar, 0/0 - 30,47
3 Iris Hakvoort (Stegeren) - Athena, 0/0 - 32,67

Young Riders
1 Lisa Bongers (Wijchen) – Donbalian, 0/0 - 37,59
2 Marlies Pepping (Zweeloo) - Downing Street, 0/4 - 38,44
3 Thomas Arendsen Raedt (Barchem) - Why Not, 0/4 - 38,69

Children
1 Pam Nieuwenhuis Groessen) – Athene, 0/0 - 41,28
2 Lily Engelsman (Berkhout) - Dopharma’s Rusedski, 0/4 - 37,79
3 Cejay Joosten (Zevenaar) – Sagnol, 0/4 - 43,19

Pony's Lichte Tour
1 Mart IJland (Hengelo O.) – Bentley, 0 /0 - 39,05
2 Beau Schuttelaar (Tegelen) - Lexius E van het Juxshot, 0/0 - 39,82
3 Auke Feenstra (Drachten) - Knud van Orchid's, 0/0, 39,96

Pony's Zware Tour
1 Elize van de Mheen (Hoevelaken) - Quaprice D'astree , 0 - 58,77
2 Elize van de Mheen (Hoevelaken) – Ensilla, 4 - 56,16
3 Enrico van Manen (Stroe) – Emilinda, 4 - 58,83

Meer over de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen

Foto Lisa Bongers door Wendy Scholten

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs