KNHS zet volgende stap in ontwikkeling Reining

Geplaatst op 16 februari 2017 in Reining

De KNHS gaat geen nieuwe overeenkomst aan met bondscoach reining Dave Young. Reden hiervoor is dat de KNHS een volgende stap in de ontwikkeling van de reiningsport nastreeft. Daarbij is het van belang dat er structurele verbindingen worden gelegd tussen de diverse partijen in Nederland die zich met reining bezig houden.

Topsport directeur Maarten van der Heijden: ”De komende jaren willen we de reiningsport in Nederland substantieel versterken en de pool van ruiters vergroten. Dave heeft de afgelopen jaren als bondscoach veel betekend voor  onze topruiters. Het is nu tijd om een volgende stap te zetten. Het leggen van verbindingen tussen de technische commissie, het KNHS Reiningforum en de DHRA is daarbij een belangrijk focuspunt.”

Dave Young (Vorstenbosch) heeft sinds 2013 met grote expertise gefungeerd als bondscoach voor de Nederlandse reiningruiters, waarbij zijn inzet, begeleiding en kennis alom geprezen werden. Hij behaalde met de Nederlandse junioren zilveren en bronzen teammedailles. Sportief hoogtepunt was het winnen van de allereerste senioren teammedaille ooit voor de Nederlandse reining, de bronzen teammedaille op het EK in  Aken in 2015.

De KNHS is Dave zeer erkentelijk voor zijn grote inzet en is momenteel op zoek naar een opvolger.Foto: www.arnd.nl

Ander Nieuws

  • Overzicht nationale kaders per 1 augustus 2019
    Overzicht nationale kaders per 1 augustus 2019
  • Volg een KNHS Instructeursopleiding: Maak van jouw passie je vak! *Video*
    Volg een KNHS Instructeursopleiding: Maak van jouw passie je vak! *Video*
  • Yessie van der Zwan wint Individueel zilver op FEI World Championships Reining
    Yessie van der Zwan wint Individueel zilver op FEI World Championships Reining