­ Kom naar de KNHS Indoorkampioenschappen 2017 - KNHS

Kom naar de KNHS Indoorkampioenschappen 2017

Geplaatst op 20 februari 2017

In de weekenden van 25 februari tot en met 25 maart worden de jaarlijkse KNHS Indoorkampioenschappen verreden op het KNHS-centrum in Ermelo. Via de Regiokampioenschappen en Subtop-selectiewedstrijden hebben de beste dressuur- en springruiters uit de basissport zich geplaatst voor deze titelstrijd.

De kampioenschappen zijn goed online te volgen, maar nog leuker is het natuurlijk als je komt kijken op KNHS-centrum. De toegang en het parkeren zijn  alle dagen gratis.

Dressuur
In het eerste weekend van de KNHS Indoorkampioenschappen, op 25 en 26 februari, komen er dressuurruiters die op Subtopniveau en hoger rijden in actie. Voor de strijd in de klasse ZZ-zwaar en Lichte Tour hebben de combinaties zich via de Subtopselectiewedstrijden kunnen plaatsen. Voor de Junioren, Young Riders, U25 en Grand Prix combinaties die in actie komen, zijn geen selectiewedstrijden geweest. Voor deze ruiters was er een vrije inschrijving voor de kampioenschappen. Toppers als Diederik van Silfhout (Lunteren), Adelinde Cornelissen (Nijkerk), Emmelie Scholtens (Gorinchem) en Danielle Heijkoop (Rotterdam) zijn dit weekend in Ermelo te bewonderen.

Op vrijdag 3 maart gaat het verder met de dressuurpaarden in de klasse Z1, Z2 en ZZ-licht. Zaterdag 4 maart komen er zowel dressuurpaarden als -pony combinaties in actie. Voor de paarden is er dan de titelstrijd in de klasse B tot en met  L2. De ponyruiters strijden in de klasse M1/M2 categorie C en de klasse Z1 en Z2 in de categorieën  C, D en E.

Vrijdag 10 maart mogen de paard combinaties die uitkomen in de klasse M1 en M2 hun geluk beproeven.  Zaterdag 11 maart gaat het verder met pony´s uitkomend  in de klasse B tot en met M2 in alle categorieën (met uitzondering van de M1/M2 cat C).

Springen
Na al het dressuurgeweld is het vanaf 17 maart tijd voor de springruiters. Parcoursbouwer dit jaar is Sjack Meuleman.  Het spits wordt afgebeten door de pony´s inde Klasse B. Deze rijstijl rubriek zal worden beoordeeld door Arjen Vos. Zaterdag 18 maart komen alle andere springpony´s in de klassen L tot en met ZZ in actie in Ermelo.

Als afsluiting van de KNHS Indoorkampioenschappen komen de springpaarden in actie. Op vrijdag 24 maart is het de beurt aan de B-paarden. Hier zal niemand minder dan bondscoach Rob Ehrens optreden als rijstijl jurylid. Zaterdag 25 maart komen de springpaarden in de klasse L tot en met ZZ in actie.

ClipMyHorse
Voor wie niet in Ermelo aanwezig kan zijn, is de KNHS-titelstrijd te volgen via ClipMyHorse.tv, live uitslagen zijn te vinden op www.knhsindoorkampioenschappen.nl.  Op www.knhs.nl en KNHS Facebook en Instagram zal ook uitgebreid verslag worden gedaan: #KNHSindoor

Tijdens de dressuurkampioenschappen zal in de Brasserie een stand van PK International Sportswear aanwezig zijn waar mooie kleding te koop is. Digishots is alle dagen van de partij zijn om mooie foto´s van de deelnemers te maken. Deze foto´s zijn te koop in de stand of via www.digishots.nl.

Aan de inwendige mens wordt  natuurlijk ook gedacht. In de Brasserie is het lekker warm en staan  koffie, thee, broodjes en andere versnaperingen klaar voor de deelnemers en fans.

Voor meer informatie, startlijsten en het laatste nieuws  kijk op: KNHSindoorkampioenschappen.nl.

Foto: Digishots

Categorie: KNHS Indoorkampioenschappen 2017

Ander Nieuws

  • Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
    Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
  • Zin in een feestje? Jubileumdag voor KNHS-leden op NK Dressuur
    Zin in een feestje? Jubileumdag voor KNHS-leden op NK Dressuur
  • Inschrijving KNHS Indoorkampioenschappen open vanaf 14 januari
    Inschrijving KNHS Indoorkampioenschappen open vanaf 14 januari