Kom naar de landelijke Open Dag van Luzac op 24 juni!

Geplaatst op 12 juni 2017

Sinds kort is Luzac partner van de KNHS. Een logische samenwerking, want ook Luzac geeft talent de ruimte. Train jij bij de children, junioren of young riders en vind je het lastig om topsport te combineren met school? Dan is het goed om te weten dat Luzac er is.

De komende drie jaar sponsort Luzac de Jeugdcompetitie Springen, onder de naam KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen. Luzac biedt particulier voortgezet onderwijs, voor mavo, havo en vwo, van brugklas tot diploma. Met kleine klassen, extra hulplessen en een eigen begeleider, garandeert Luzac jou een resultaatgerichte en prettige leeromgeving.

Instromen kan altijd. Persoonlijke lesroosters worden bij Luzac afgestemd met jou, je ouders en indien gewenst met je coach of trainer. Huiswerk wordt op school gemaakt, zodat je je na schooltijd volledig kunt focussen op de sport. Het onderwijs van Luzac is toonaangevend, waarbij invulling en tempo per leerling kunnen verschillen. De school gelooft in een gezamenlijk doel en denkt met je mee. Hierdoor wordt altijd het hoogst haalbare niveau bereikt. In welke klas je als topsporter ook zit, Luzac houdt rekening met eventuele belangrijke wedstrijden, trainingskampen en (buitenlandse) toernooien.

Benieuwd naar Luzac?

Kennismaken met Luzac kan op de landelijke Open Dag op zaterdag 24 juni 2017 tussen 11.00 en 14.00 uur. Leerlingen en medewerkers beantwoorden vragen op de negentien vestigingen en leiden je rond.

Meer informatie over de Open Dag

Een week uit het leven van Luzac-student Daphne van Peperstraten

Daphne van Peperstraten (16) uit Oude Tonge is heel succesvol bij de junioren en doet dit jaar ook nog havo-examen. Dat kan dankzij het aangepaste schoolprogramma van Luzac. Hoe combineert ze dat allemaal? Daphne neem ons een weekje mee.

“Ik sta altijd om 6.00 uur op. Om 7.30 uur zit ik in de bus naar school. Het is een uur reizen naar Rotterdam. Mijn lessen zijn van 9.00 tot 15.45 uur. Uit school eet ik snel iets en daarna ga ik rijden. We hebben de paarden aan huis.”

"Meestal ben ik tegen tien uur klaar. Dan zou ik geen tijd meer hebben voor huiswerk. Dat hoeft ook niet, want op Luzac heb ik overdag studie-uren waarin ik al mijn huiswerk kan maken. Als ik thuiskom, kan ik me concentreren op mijn sport."

"Op dinsdag en donderdag ga ik tot 12.15 uur naar school. Als ik thuis kom, eet ik snel wat en maken mijn moeder en ik Evita en Cupido klaar om naar Marlies van Baalen te gaan."

"Ik doe dit jaar examen in economie,Engels en wiskunde. Volgend jaar staan geschiedenis, management en organisatie en Nederlands op het programma. Ik ga dan ook lessen Spaans elementair volgen, maar daar doe ik geen examen in. Op Luzac zitten meer jongeren die aan topsport doen en net zo’n leven leiden als ik."

"Ik had na de pony’s als doel om in het A-kader te komen bij de junioren. Dat lukte zo snel dat ik een nieuw doel moest stellen! Nu wil ik graag deze zomer in het EK-team komen."

"Ik ben vaak op wedstrijd op zaterdag en kijk er altijd naar uit. Dat mijn leven helemaal in het teken van paarden staat, vind ik heerlijk. Ik wil graag naar het allerhoogste niveau. Mijn ultieme droom is de Olympische Spelen. Dat kan alleen als je er alles voor overhebt, dus ik vind het vanzelfsprekend."

"Hoewel ik weinig tijd heb, heb ik echt wel vriendinnen. Veel in de paarden, dus zij snappen hoe druk het is. Ik spreek ook wel eens af met iemand van school of ga naar de bioscoop of een feestje."

"Volgend jaar doe ik examen in de andere helft van de vakken, dus ik denk dat er dan weinig verandert in mijn schema. Daarna wil ik studeren, liefst op eenzelfde soort manier als nu. Ik wilde eerst Rechten doen, maar dat is niet te combineren met de paarden, heb ik gehoord. Nu denk ik aan International Business. Dat doen meerdere sporters en daar kun je veel mee. Ik bespreek het volgend jaar met mijn mentor bij Luzac. Hij is ook topsporter geweest, dus hij begrijpt me goed. Hij helpt me om school en sport optimaal te combineren.Het werkt erg fijn zo."

Categorie: Luzac, school, studie, topsport

Ander nieuws

  • Nationale sportweek: aandacht voor onderwijs en schoolsport
    Nationale sportweek: aandacht voor onderwijs en schoolsport
  • Overzicht hippische kaders per 1 juli 2017
    Overzicht hippische kaders per 1 juli 2017
  • NVWA: veel voedingssupplementen bevatten farmacologisch actieve stoffen
    NVWA: veel voedingssupplementen bevatten farmacologisch actieve stoffen
Wij maken gebruik van cookies Ok