­ Komend weekend KNHS Eventingkampioenschap paarden bij SGW Vlietland - KNHS

Komend weekend KNHS Eventingkampioenschap paarden bij SGW Vlietland

Geplaatst op 21 juni 2017 in Eventing

Aankomend weekend is recreatiegebied Vlietland het strijdtoneel voor de KNHS Kampioenschappen Eventing voor paarden. Bijna 200 ruiters gaan met elkaar de strijd aan om één van de felbegeerde titels te bemachtigen. Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni staat het schitterende recreatiegebied in het teken van de paardensport.

Naast het kampioenschap paarden klasse L, M en Z staat het regiokampioenschap voor Zuid-Holland op het programma. Parcoursbouwers Kees de Jong en Martin Spruijt hebben met de bouwploeg een uitdagend parcours in elkaar gezet. Onder andere een wallencombinatie, trakehner en natuurlijk de waterhindernis maken deel uit van de cross country. Nieuw dit jaar zijn de ‘Trekzaag’ en de ‘Tankwagen’.

400 deelnemers in totaal
In totaal trekken rond de 400 ruiters en amazones naar SGW Vlietland. Deze wedstrijd wordt dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd door Stichting Eventing Zuid-Holland, in samenwerking met rijverenigingen de Blesruiters uit Stompwijk en Koningin Emma uit Wassenaar. Met ongeveer 200 vrijwilligers zorgen zij ervoor dat alles op rolletjes verloopt.

Voor bezoekers is de wedstrijd goed te volgen vanuit het strodorp. Deze plek biedt uitzicht op de springring, het cross countryparcours en de losrijterreinen voor de ruiters. Even verderop hebben de parcoursbouwers de waterhindernis gebouwd, waardoor alles binnen een steenworp afstand te zien is. Het strodorp is natuurlijk gevuld met diverse winkeltjes en eetgelegenheden.

Het programma
Het kampioenschap paarden klasse L, M en Z wordt op vrijdag 23 juni en zaterdag 24 juni verreden. Op vrijdag start de dressuur rond 12.00 uur. Zaterdag start de eerste combinatie rond 11.00 uur in de cross, op zondag is dat circa 10.00 uur. De toegang en het parkeren zijn het hele weekend gratis.
Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op: www.eventingzuidholland.nl

Foto Niels Lelieveld

Ander Nieuws

  • Verslag eventingforum 9 november 2021
    Verslag eventingforum 9 november 2021
  • FEI jaarvergadering neemt belangrijke besluiten richting Parijs
    FEI jaarvergadering neemt belangrijke besluiten richting Parijs
  • Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 november 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 15 t/m 21 november 2021