­ Koos de Ronde en vader en zoon Chardon maken zich op voor Wereldbekerseizoen '17/'18 - KNHS

Koos de Ronde en vader en zoon Chardon maken zich op voor Wereldbekerseizoen '17/'18

Geplaatst op 19 oktober 2017 in Mennen & para

Europees Kampioen IJsbrand Chardon, Nederlands Kampioen Koos de Ronde en zilveren medaillewinnaar op het NK Bram Chardon maken zich op voor het 17e seizoen van de FEI Wereldbekerserie voor vierspan paarden. De drie menners maken deel uit van het selecte gezelschap van 10 vierspanrijders dat zich heeft weten te kwalificeren voor deze prestigieuze indoor serie.

IJsbrand Chardon (Den Hoorn) beleefde een zeer succesvol buitenseizoen, dat hij na meerdere topklasseringen afsloot met individueel -en teamgoud op het Europees Kampioenschap in Gothenburg. Koos de Ronde (Zwartewaal) begon het seizoen ijzersterk en won de nationale titel in Kronenberg. Hij won de internationale wedstrijd in Saumur en sloot diverse wedstrijden met hoge klasseringen af. Bram Chardon (Den Hoorn) wist beslag te leggen op zilver in het NK en zette tijdens zijn tweede seizoen als internationaal vierspanrijder meerdere uitstekende prestaties neer, wat resulteerde in de negende plaats in de Wereldbekerkwalificatieranking.

Debutant
Voor Bram is het de eerste keer dat hij zich heeft weten te kwalificeren voor de Wereldbeker en hij is inmiddels al druk bezig met de voorbereidingen: “Ik heb twee nieuwe Lipizzanerpaarden gekocht van de Hongaar József Dobrovitz, speciaal als voorpaarden voor de indoors. Deze paarden hebben wel ervaring in het tweespan, maar nog niet in het vierspan. Als achterspan zet ik twee Lipizzaners in die we als reservepaarden voor mijn vader op stal hebben,” vertelt Bram. “Ik ben thuis druk aan het oefenen, want je moet wel een bepaalde basis hebben voordat je op wedstrijd gaat. Als ik die eenmaal heb, ga ik waarschijnlijk een tweetal indoors in Nederland rijden voordat ik op de eerste Wereldbekerwedstrijd start.”

Naast het Nederlandse trio nemen ook titelverdediger Boyd Exell (AUS), Chester Weber (USA), Benjamin Aillaud (FRA), Edouard Simonet (BEL), Jérôme Voutaz (SUI), Glenn Geerts (BEL) en Georg von Stein (GER) deel aan de Wereldbeker. Voor Aillaud is het ook de eerste keer dat hij zich heeft weten te kwalificeren.

Competitie
De competitie bestaat uit zeven kwalificatiewedstrijden in Duitsland, Zweden, Hongarije, Zwitserland, Groot Brittannië en België. De top vijf menners komen op vier wedstrijden aan de start, de top zes tot en met tien starten op drie wedstrijden. De beste drie resultaten tellen en de beste zes menners van de stand na Leipzig op 21 januari komen in aanmerking voor deelname aan de finale in het Franse Bordeaux van 2 tot en met 4 februari 2018.

IJsbrand start zijn seizoen in Stuttgart, Koos en Bram trappen hun seizoen af in Boedapest.

Koos de Ronde start in:
Boedapest 2-3 december 2017
London Olympia 16-18 december 2017
Mechelen 29-30 december 2017
Leipzig 19-21 januari 2018

IJsbrand Chardon start in:
Stuttgart 17-18 november 2017
Boedapest 2-3 december 2017
London Olympia 16-18 december 2017
Leipzig 19-21 januari 2018

Bram Chardon start in:
Boedapest 2-3 december 2017
Genève 9-10 december 2017
Mechelen 29-30 december 2017

 

Foto van Bram Chardon door Krisztina Horvath

 

Ander Nieuws

  • Bram Chardon superieur in Leipzig
    Bram Chardon superieur in Leipzig
  • Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 januari 2020
    Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 januari 2020
  • Kronenberg maakt zich op voor zevende WK vierspannen in Nederland
    Kronenberg maakt zich op voor zevende WK vierspannen in Nederland