­ Koos de Ronde Nederlands Kampioen Vierspannen 2017! - KNHS

Koos de Ronde Nederlands Kampioen Vierspannen 2017!

Geplaatst op 23 april 2017 in Mennen & para

Op de laatste dag van de Internationale Menwedstrijd (CAI 3*) in het Limburgse Horst aan de Maas, is na een bloedstollende finale tijdens de afsluitende vaardigheid, Koos de Ronde (Zwartewaal) Nederlands Kampioen Vierspannen geworden. De internationale wedstrijd werd gewonnen door de in Valkenswaard woonachtige Australiër Boyd Exell, die met winst in de dressuur, tweede in de marathon en vierde in de vaardigheid onverslaanbaar was.

De Ronde, die voor het laatst in 2008 de Nederlandse titel gewonnen had, stond na de dressuur en marathon bovenaan in het tussenklassement van het NK met een kleine voorsprong op zijn concurrenten IJsbrand Chardon en Bram Chardon (beiden Den Hoorn), die respectievelijk op een tweede en derde plaats stonden.

Bram reed in de finale een sterke vaardigheid, met slechts één afgeworpen balletje en een kleine tijdstraf, waarmee hij de druk legde op de schouders van zijn vader IJsbrand en Koos de Ronde. IJsbrand reed weliswaar binnen de tijd maar liet twee balletjes vallen, zodat Bram zijn vader in het algemeen klassement voorbij was en daarmee bovendien de marge voor De Ronde iets groter maakte.

‘Dikke wedstrijd in Horst’

De Ronde maakte het nog even spannend doordat er al in de derde poort een pechballetje viel, maar met een degelijke proef en een kleine tijdstraf reed hij het parcours verder uit, waarbij hij genoeg over had om zich Nederlands Kampioen te mogen noemen. Bram Chardon en IJsbrand Chardon wonnen respectievelijk zilver en brons.

Tijdens de prijsuitreiking reageert een dolblije De Ronde: “Ik ben ontzettend blij! Ik zat al jaren dichtbij dat Nederlands Kampioenschap. Dit is een natuurlijk een ‘dikke’ wedstrijd dus ik ben blij dat ik IJsbrand, Bram en Theo (Timmerman) achter me heb kunnen laten!”

Uitslag:
1e plaats: Koos de Ronde (Zwartewaal), 148.22 strafpunten
2e plaats: Bram Chardon (Den Hoorn), 152.45 strafpunten
3e plaats: IJsbrand Chardon (Den Hoorn), 153.71 strafpunten

Klik hier voor de complete uitslag.

Foto: Krisztina Horváth

Categorie: NK Vierspannen 2017

Ander Nieuws

  • CAI3* Kronenberg verplaatst naar mei en voegt 2* toe
    CAI3* Kronenberg verplaatst naar mei en voegt 2* toe
  • Opnieuw O-status voor Driving Valkenswaard International
    Opnieuw O-status voor Driving Valkenswaard International
  • Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend
    Diverse data voor Nederlandse kampioenschappen bekend