­ Krack C overleden - KNHS

Krack C overleden

Geplaatst op 09 mei 2017 in Dressuur & Para

Vanochtend is op Stoeterij van Uytert de hengst Krack C overleden. De zoon van Flemmingh die een imponerende sport- en fokcarrière achter de rug heeft werd 25 jaar.

Joop van Uytert vertelt: “Krack C was tot op de dag van vandaag nog in hele goede gezondheid. Hij was natuurlijk wel oud en we lieten hem niet meer dekken maar hij ging nog dagelijks naar buiten en was fris. Afgelopen weekend lieten we hem nog zien aan een groep van JongKWPN. Die hebben hem ook nog kunnen bekijken. Vanochtend mocht hij weer in het zonnetje in de wei. Daar liet hij plotseling het leven. Hij overleed tussen de merries in, dat was eigenlijk wel heel mooi.”

Krack was vanaf jonge leeftijd een opvallende verschijning. Hij begon onder het zadel van Nick Wagman die met de hengst goed presteerde in de hengstencompetitie en de Pavo Cup. Later nam Anky van Grunsven de teugels van de, door Stoeterij het Centrum gefokte, bruine over. Onder haar kwam de charme van de Flemmingh-zoon ten volle uiting. Hoogtepunt van hun carrière waren de Wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera waar zij als beste Nederlandse combinatie eindigden op de achtste plaats.

Krack C kreeg in totaal 10 zonen goedgekeurd bij het KWPN, daaronder ook de nu al legendarische hengst Vivaldi en de sterk verervende United. Nog eens 13 kleinzonen van Krack C staan op de lijst van goedgekeurde KWPN-hengsten. Joop: “We zijn enorm trots op de fokkerij van Krack C. Hij en Gribaldi waren eigenlijk de hengsten waarmee onze stoeterij is gestart, en ze hebben allebei zo veel invloed gehad. Het zijn echt twee wereldwijde verervers. Vivaldi natuurlijk en ook United en zijn zoon Bordeaux zijn enorm invloedrijk. En niet alleen Krack’s zonen doen van zich spreken maar ook uit Krack C-moeders is al heel veel goeds gekomen. Denk maar aan Buriël van Juliette Ramel, dat is ook een geweldig paard en de KWPN-hengst Apache komt uit een Krack-moeder. Krack was een geweldig sportpaard en nadat hij op zestienjarige leeftijd bij ons terugkwam op het station heeft hij nog acht fantastische jaren gehad. Hij heeft een topleven gehad.”

Bericht overgenomen van KWPN

Foto: Dirk Caremans

 

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
    Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
  • Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend
    Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend