­ Leopold van Asten derde in 5* Grote Prijs Brussel - KNHS

Leopold van Asten derde in 5* Grote Prijs Brussel

Geplaatst op 03 september 2017 in Springen

Leopold van Asten reed vanmiddag VDL Groep Beauty naar de derde plaats in de sterk bezette 5* Grand Prix op de Brussels Stephex Masters. Niels Bruynseels pakte voor eigen publiek de overwinning. De reserve van het Nederlandse EK team, Aniek Poels, kwam door een tijdfout niet in de barrage en werd tiende.

De voormalige Nederlandse kampioen Leopold van Asten nam al vrij snel de leiding met de For Pleasure-dochter VDL Groep Beauty in de negenkoppige barrage van de Grand Prix. De elfjarige schimmelmerrie van Stoeterij Duyselshof liep een goede foutloze ronde onder Van Asten in een tijd van 38.03 seconden.

Na Van Asten kwamen nog een paar snelle combinaties. Een aantal van hen klokten een snellere tijd, maar kregen een balk. Totdat de Belg Niels Bruynseels in de piste kwam en met Gancia de Muze (v. Malito de Reve) de winnende tijd van 35.36 seconden neerzette. Vorig jaar wist de Belg ook al de Grand Prix in Brussel te winnen. De als laatste startende Fransman Simon Delestre op Hermes Ryan (v. Hugo Germeray) was ook nog een kleine twee seconde sneller dan Leopold van Asten en werd tweede.

Aniek Poels had pech in het basisparcours, de reserve van het EK kwam met haar toppaard Athene (v. Berlin) net over de toegestane tijd over de finish en werd met 1 tijdfout tiende.

Uitslag 5*GP Brussel:

1. Niels Bruynseels (Bel) - Gancia de Muze (v. Malito de Reve), 0/0-35.36
2. Simon Delestre (Fra) - Hermes Ryan (v. Hugo Germeray), 0/0-36.18
3. Leopold van Asten VDL- Groep Beauty (v. For Pleasure), 0/0-38.03
10. Aniek Poels - Athene (v. Berlin), 1-78.92

Klik hier voor volledige uitslag.

Archieffoto Leopold van Asten door Dirk Caremans

Ander Nieuws

  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
    Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten