­ Leopold van Asten en Maikel van der Vleuten geplaatst voor Wereldbekerfinale - KNHS

Leopold van Asten en Maikel van der Vleuten geplaatst voor Wereldbekerfinale

Geplaatst op 26 februari 2017 in Springen

Door de tweede en derde plaats in de FEI Wereldbekerwedstrijd in Gothenburg zijn springruiters Maikel van der Vleuten (Somern) en Leopold van Asten (Duizel) zeker van deelname aan de wereldbekerfinale eind maart in Omaha (Nebraska). Van Asten staat op plaats 9 in de eindstand, Van der Vleuten is op plaats 20 zeker van de finale met VDL Groep Verdi TN N.O.P. Hun vijfde sinds 2012. Een unieke prestatie in de mondiale springsport.

Mooier kon de wedstrijd in Gothenburg niet verlopen voor Leopold van Asten en Maikel van der Vleuten (Someren). Beide ruiters uit de stal van VDL Groep van Wim van der Leegte waren in de Zweedse stad op jacht naar punten om deelname aan de wereldbekerfinale sinds 2012 zeker te stellen. Met een ijzersterke barrage nam Van der Vleuten in de barrage de leiding met zijn bekende toppaard VDL Groep Verdi TN N.O.P. Vlekkeloos en foutloos stond de klok stil op 36.83 seconden. Alleen de Zweed Henrik van Eckermann was sneller en won. “Als ik nog iets brutaler had gereden en van hindernis twee naar drie een galopspring minder had gereden, had ik kunnen winnen. Ik was hier om me te plaatsen voor de finale en dat is gelukt. Fijn dat dat wel lukte. Vandaag wilde het wel lukken, nadat we de afgelopen wedstrijden net een fout te veel hadden”, vertelt Van der Vleuten.

Direct na Maikel reed Leopold van Asten een uitgekiende en goede barrage waarmee hij zich direct achter Van der Vleuten plaatste. Door deze topprestatie stijgt Van Asten naar de 9e plaats in de eindstand van de Westeuropese divisie en is daarmee zeker van een plaats in de finale. “Het doel van de finale is bereikt”, klinkt Van Asten tevreden. “Ik had berekend dat ik vandaag bij de beste acht moest eindigen om zeker te zijn van de finale. De eerste ronde sprong Zidane goed. In de barrage wilde ik een strakke ronde rijden en niet overdrijven. De derde plaats was heel goed vandaag. Ik heb zin in de finale en mooi dat Maikel zich ook plaatste.”

De Fransman Kevin Staut is leider in de eindstand van de West Europese divisie. De beste 18 ruiters zijn geplaatst voor de finale. Leopold van Asten is op plaats 9 zeker van een ticket naar Omaha. Maikel van der Vleuten eindigt op plaats 20. Twee ruiters voor hem (regerend kampioen Steve Guerdat en Carlos Lopez) vallen uit de stand en daarmee is Maikel zeker van zijn vijfde finale met de nu 15-jarige hengst VDL Groep Verdi TN N.O.P “Verdi is super goed te pas. Ik ben wat bescheiden, maar ik ben er toch hartstikke trots op dit onze vijfde finale wordt. Het belangrijkste is Verdi zich goed voelt en fris is. Hij gaat graag op concours en zo lang hij zo voelt is dat mooi. Ik rijd over veertien dagen op Indoor Brabant en dan naar de finale in Amerika.”


Uitslag Longines FEI Wereldbekerwedstrijd Gothenburg, 1.60m
1. Henrik von Eckermann (Zwe), Mary Lou (v.Montendro), 0 – 0, 36.76 sec
2. Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v.Quidam de Revel), 0 – 0, 36.83 sec
3. Leopold van Asten (Duizel), VDL Groep Zidane N.O.P. (v.Heartbreaker), 0 – 0, 38.06 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

Eindstand FEI Wereldbeker West Europese divisie, na 13 van de 13 wedstrijden
1. Kevin Staut (Fra), 78 pnt
2. Lorenzo de Luca (Ita), 67 pnt
3. Dennis Lynch (Ier), 64 pnt
9. Leopold van Asten (Duizel), 44 pnt
20. Maikel van der Vleuten (Someren), 38 pnt

Klik hier voor de volledige eindstand

Foto: Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P. (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
    Liveblog KNHS Indoorkampioenschappen 2023 - Week 4, dag 2
  • Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs
    Harrie Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Hermes Parijs