­ Limburgse Lisa Nooren staat haar mannetje in GP Kronenberg - KNHS

Limburgse Lisa Nooren staat haar mannetje in GP Kronenberg

Geplaatst op 10 september 2017 in Springen

Als enige amazone nam KNHS Talententeamlid Lisa Nooren het in de barrage van de Grote Prijs in Kronenberg op tegen 11 heren. Met Berlin-telg Dienellie gaf de dochter van Henk Nooren alle ruiters het nakijken. Patrick Lemmen en Ideaal moesten genoegen nemen met de tweede plaats, terwijl Richard Howley voor Ierland de derde trede van het podium veilig stelde.

Henk Linders bouwde voor het slotstuk van het september CSI met zijn team een fraaie proef van formaat. “Ik vond dat er een hele mooie proef stond. In vergelijking met de Ranking proef op vrijdag was deze technischer en zeker niet te makkelijk. Met een gebroken lijn en een sprong vanuit een blinde hoek was de basisproef een mooie uitdaging. Ik had niet perse toegewerkt naar de GP, maar Dienellie was het beste paard dat ik dit weekend mee had en zodoende heb ik hem gestart. Dat we zouden winnen dat had ik zeker niet gedacht”, vertelt Nooren met een lach.

Hink stap sprong
De goedlachse amazone had het geluk wel aan haar zijde. Halverwege de proef wilde Nooren sneller uit de startblokken dan haar paard. De negenjarige bruine, gefokt door P. van Ewijk uit Lage Mierde, maakte een extra galopsprong, maar het geluk wilde dat slechts het rode vlaggetje van de steilsprong in kwestie naar beneden viel. “Dat was wel even een hink stap sprong”, kijkt het KNHS talententeam lid terug op haar rit. Ondanks de hapering kon ze snel genoeg de haakse bocht maken richting de dubbel en stoof ze onder flinke aanmoediging van het publiek naar de laatste oxer.

Tijd te kort
Tot de teleurstelling van de klassementsleider Patrick Lemmen ging het paar 0.27 seconden sneller door de finish. Met Ideaal (v. Andiamo) wist de Carpe Diem Equestrian Team ruiter daarvoor de tijd van Richard Howley te kloppen met bijna een halve seconde minder op de teller. Howley, zadelde voor deze 1.45m proef een paard in eigendom van Stal Hendrix, Electra B (v. Arezzo VDL). Hij verbeterde op zijn beurt de tijd van Frank Schuttert, die een dag eerder de Medium Tour Finale won. Met Tiopepe des Champs (v. Ogrion de Champs) eindigde de stalruiter van Jos Lansink op de vierde plaats in 42.43 seconden. De winnaar van de LR-proef op vrijdag, Deen Soren Pedersen, sloot met diens Tailormade Chaloubet aan op nummer vijf.

Klik hier voor de volledige uitslagen.

Foto Lisa Nooren door Franck Papelard

Bron: Equestrian Centre de Peelbergen. 

Ander Nieuws

  • Indoor oefenspringen Nationaal Hippisch Centrum: 25 en 26 februari
    Indoor oefenspringen Nationaal Hippisch Centrum: 25 en 26 februari
  • KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2022 gestart
    KNHS Topsport Jeugdcompetitie 2022 gestart
  • Tips van de top: Leerstijlen van de ruiter
    Tips van de top: Leerstijlen van de ruiter